ניהול נכסים

  • שאלה של יזם נדלן צעיר
    בר | 05/09/2021 23:27

    שלום לכם ותודה על התייחסותכם,

    אני יזם ששוכר דירות בתל אביב ישירות מהבעלים לתקופה של שנתיים ויותר ומשכיר אותן הלאה לשוכרי משנה לקופות ארוכות של חצי שנה עד שנה.

    הדירות משמשות למגורים. לא דירות תיירים, לא AIRBNB ולא השכרה לתקופות קצרות, אלא מושכרות לישראלים שמחפשים דירות מרוהטות בשכירות משנה למספר חודשים.

    אני מעביר את החשבונות על שמי (ארנונה, חשמל ומים) ובעצם מקבל סוג של "ייפוי כח" מבעלי הדירות להשכיר אותן ולנהל אותן לאורך כל השנה.

    אני בעצם עושה סוג של ניהול נכסים.

    כמובן שהכל בידיעה והסכמה של בעלי הדירות מגובה בסעיף בחוזה השכירות שלי מולם, שיש לי הזכות להשכיר את הדירה לשוכרי משנה.

    שאלותי:

    1. האם הדירות נחשבות לעסק למרות שמשמשות למגורים ולא לדירות תיירים שמתחלפים כל מספר ימים (ארנונה מגורים)?

    2. האם בעלי הדירות יכולים להסתבך עם רשויות המס שלא בידיעתם?

    3. האם השכירות שאני משלם לבעלי הדירות יכולה להחשב לי כהוצאה מוכרת? הרווח שלי הוא בעצם מההפרש שאני גובה מהשוכרים.

    תודה רבה ושנה טובה,

    בר

    • ניהול נכסים
      עו"ד משה (מוש) גבע | 15/09/2021 12:56

      השאלה היא שאלה מורכבת ויש בה סוגיות שונות הנוגעות לך ולבעלי הדירות שאתה שוכר מהם. לכן, אמליץ לך בחום לפנות ליעוץ מקצועי פרטני כדי לבחון את האסטרטגיה הנכונה.

      באופן כללי בלבד אעיר:
      1. אתה למעשה מנהל עסק וההכנסות שלך הן עיסקיות לכל דבר ועניין. משמעות הדבר היא שמעבר לפעילות שלך שצריכה להיות מוסדרת מול הרשויות הרלוונטיות (מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי) ההכנסות שלך פחות ההוצאות חייבות במס כהכנסה עסקית (ובהחלט תשלומי השכירות וההוצאות השונות שאתה משלם נכללות בעניין זה).
      2. מעצם האמור לעיל, בעלי הנכסים מהם אתה שוכר את הדירות יכולים להיחשב כמי שמשכירים את הדירות כהשכרה עסקית ולא יוכלו להנות מההטבות השונות הניתנות רק למי שמשכיר דירות מגורים, ליחידים לצורך מגורים בלבד (פטור משכ"ד, תשלום מס מוגבל כ-10% וכו').

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il