תוספת בנייה מעל דירה שכורה

  • תוספת בנייה וחוזה שכירות מול דייר
    אבי | 03/09/2021 00:18

    שלום רב,
    לא בטוח כי זה הפורם הנכון אך אנסה בכז.
    אני שוכר דירה בבית פרטי והבעלים גרים בקומה מעליי.
    נודע לי לאחרונה ממש במקרה, תוך גילוי של צלחת לויין מהגג שהוצאה מבלי ידיעתי ונזרקה לתוך השטח שאני שוכר- כי הבעלים מתכנן לבנות קומה שלישית לא ברור איפה, אך זוהי כוונתו.

    אינני יודע אם יש לו אישורים, אם צריך בכלל במקרה של בית פרטי, אך בכל הנוגע אליי בתור שוכר אני טרוד בעניין מגוריי.
    שאלתי היא:
    האם מותר לבעלים לבנות מבלי להודיע לדיירים שלו מראש?

    בחוזה אין התייחסות מפורשת לזה, והאמת שהוא בכלל לא מתייחס לחוזה ברצינות כלל.

    האם מותר לו, בעקבות שיפוץ לבקש את עזיבתי באמצע החוזה? החוזה מתייחס לזכות חהודיע מראש 3 חודשים מראש בכתב דו צדדית.

    יש לציין,

    מדובר בהקמה של קומה שלמה ממש מעל הדירה, ובלתי אפשרי לגור בתוך אתר בנייה והוא מודע לכך, מהכירותו עימי, שאאלץ לעזוב ולא נתן לי התראה כלל בטח לא מראש.

    האם אני יכול לבקש או לדרוש ממנו פיצוי כלשהוא על הטרחה ועגמת הנפש שתיגרם ממעבר בחיפזון בתוך משבר דיור קשה? כשגם קשיים אישיים רפואיים שלי שיקשו עליי מאוד מעבר שכזה, ומשחקים תפקיד שלילי פה.

    לתשובות אודה.

    • תוספת בנייה מעל דירה שכורה
      עו"ד ציפי מרגלית | 20/10/2021 15:18

      אבי שלום,

      ראשית, התנצלותי על העיכוב במענה.

      אכן, הנושאים שהעלת אינם מתחום התכנון והבניה. מה שקובע את היחסים בינכם, שוכר ומשכיר, הוא החוזה עליו אתם חתומים וקיומו בתום לב.

      לשאלתך האם הוא צריך אישורים התשובה היא כן. תוספת בניה מחייבת בקבלת היתר מהועדה המקומית.

      מאחלת לך שתסתדרו בינכם. בהצלחה.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il