מס שבח במכירת דירת ירושה

  • מכירת דירות לאחר קבלת דירה בירושה
    אלכס | 31/08/2021 15:37

    שלום רב . יש לי היום דירה יחידה . קיבלתי דירה נוספת בירושה .
    האם ניתן למכור בפטור ממס שבח את שתי הדירות אחד בפטור של דירה יחידה והשניה בפטור ירושה ? אם כן האם יש חשיבור לסדר המכירה ? תודה רבה

    • מס שבח במכירת דירת ירושה
      עו"ד אופיר קנפו | 01/09/2021 12:28

      אלכס שלום רב,

      מכירת דירת ירושה בפטור ממס שבח (ככל שהמוריש היה זכאי לפטור) אינה פוגעת בפטור במכירת דירה יחידה שלך. אין חשיבות לסדר המכירה.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il

      • סדר מכירת דירה
        אלכס | 01/09/2021 15:35

        תודה אבה על תשובתך המהירה וסליחה שאני שואל שוב כיוון שהלכתי לעורך דין וקיבלתי תשובה שיש חשיבות לסדר המכירה . זאת אומר קודם צריך למכור את של ירושה ורק לאחר מכן יחידה .
        תודה וסליחה על שאלה חוזרת