תשובות דיני עבודה

  • שאלות בנושא עבודה
    מוריה | 29/08/2021 09:40

    היי, אני כרגע עובדת 11 חודשים בעבודה של שירות לקוחות ומתכוונת לסיים שם את עבודתי ויש לי מספר שאלות:

    1. אשמח לדעת האם ברגע שאני מסיימת שנת עבודה כולל ימי ההודעה המוקדמת, האם אני אקבל בכל מקרה דמי הבראה למרות עזיבתי?

    2. האם אני מחוייבת ב11 ימי הודעה מוקדמת? ( השכר הוא על פי שעה ומשמרות)

    3. האם חוקי לשבץ עובד למשמרת עד 23 ויום לאחר מכן בשעה 7 למרות שמגיע מרחוק?

    4. האם ימי ההודעה המוקדמת כוללת חגים ושבתות? ׁ(למרות שאני לא עובדת בהם)

    • תשובות דיני עבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 01/09/2021 11:17

      1. כן, ככל שאת תעבדי בתקופת ההודעה המוקדמת.

      2. עובד שעתי/יומי בעל ותק של עד שנה זכאי ליום הודעה מוקדמת בגין כל חודש עבודה.

      3. בחוק קיימת הגדרה של יום עבודה, ביניהם סעיף 21, אשר קובע במפורש כי: "בין יום עבודה למשנהו תחול הפסקה של 8 שעות לפחות".

      4. חישוב מספר ימי ההודעה המוקדמת נעשה באופן קלנדרי, ולא לפי מספר ימי העבודה בשבוע של העובד.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com