מהו הרוב הדרוש בתמא או בפינוי בינוי?

  • הרוב הדרוש
    יערה | 24/08/2021 11:02

    אנחנו מקבץ ביניינים שמעוניינים לעשות תמ"א 38 פינוי בינוי.

    בבניין שלי יש מתנגדים.

    הבנתי שיש רוב מסויים על מנת להתחיל את הפרוייקט.

    האם הרוב הדרוש הוא מכל הבניינים או שהוא מתייחס לכל בניין?

    • מהו הרוב הדרוש בתמא או בפינוי בינוי?
      עו"ד הדר פינק טבת | 24/08/2021 17:45

      שלום, יערה

      השאלה קצת מבלבלת בין נתונים, אנסה לעשות סדר, בתקווה שהבנתי אותך כהלכה.

      יש אבחנה בין תמ"א לבין פינוי-בינוי, הגם שבשני המקרים ניתן לבצע הריסה ובניה מחדש.

      אם כוונתך היתה לתמ"א מסוג הריסה ובניה מחדש (לפי תיקון 3א) אז הרוב הדרוש נבחן לפי תמ"א ולא לפי פינוי-בינוי.

      במקרה כזה הרוב נבחן ביחס לכל מגרש, האם בנוי עליו בניין אחד או יותר.

      אם מדובר בבניינים נפרדים, כל אחד במגרש נפרד, אזי הרוב המיוחס נספר ביחס לכל מגרש בנפרד. אם ישנם שני בתים בחלקה אחת, אפשר לראות את הרוב הנדרש כרוב מתוך כלל הבניינים במגרש/חלקה.

      לעומת זאת, אם מתוכנן שינוי תב"ע ואיחוד וחלוקה מחדש, הרוב הדרוש ימנה מסך כל המגרשים בחלקה במצטבר.

      מקווה שעזרתי

      בהצלחה רבה בפרוייקט

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com