אוכל להתפטר בדין מפוטר?

  • עזרה דחופה
    שיר85 | 12/08/2021 11:18

    שלום רב ,
    שמי שירן אני עובדת כבר שנתיים ו8 חודשים בחברה מסויימת. בכל תקופתי בעבודה תמיד הראתי רצינות בעבודה ,תמיד נחשבתי כמצטיינת בצוות מבחינת ידע ונתונים ואפילו ראויינתי לניהול צוות .
    חודש לפני הקורונה נפלתי במדרגות במוקד ונפצעתי בגב התחתון שלי וברגל שמאל  (2 בלטים) משהו שנגרר גם שנה ומעבר לפציעה עד היום ,כרגע סובלת מכאבים כל יום ומטופלת במרפאות כאב .
    כבר ברגע הפציעה התנהגו אליי לא כראוי ,לא נתנו לי טופס 250 שהלכתי למרפאה, 2 העובדות מהמשאבי אנוש יצאו לשופינג עבור איזה חג ורק אחרי שאחותי התקשרה למשרד המנכל הנפיקו לי את הטופס ממוקד אחר .
    גם לאחר 90 יום של תאונת העבודה שקיבלתי מביטוח לאומי שאלתי אותם לפני שחזרתי האם יש ביטוח נזיקין על מנת שאוכל להמשיך לטפל בעצמי ונענתי בשלילה .
    כשחזרתי לאחר ה90 יום ,והתעקשתי שוב בשאלתי אחרי שבוע נאמר לי שיכלתי לתבוע את הביטוח פנסיה שלי רק במידה והיה רצף של הימי מחלה אחרי ה90 יום מה שנהרס בגלל שלא נתנו לי את המידע בפעם הראשונה ששאלתי .
    בנוסף נאמר לי ע"י עו"ד  שיש להם ביטוח נזיקין בלי שום קשר לפנסיה שלי (זה נאמר לי החודש אחרי שביררתי) כלומר הם הסתירו ממני מידע.
    בתקופת הקורונה ביקשתי לעבוד מהבית כי המדינה ביטלה את קו האוטובוס היחיד מהשכונה שלי הם סירבו ,סירבו להביא את ההסעה לשכונה שלי וציפו שאשלם מונית מעל 100 שח לכל כיוון ולאחר התעמרות לא קטנה מצידם ,שסירבו בטענות הזויות ,פתאום אחרי מספר ימים שהפסדתי התקשר אליי איש מחשבים אשר אמר לי שאישרו לי לעבוד מהבית (המנהלים שלי לא טרחו לידע אותי ) .
    מאז ועד לפני חודש וחצי עבדתי מהבית ,ואז הם החליטו ליצור רשימה של 20 אנשים שיחזרו לעבוד מהמוקד בסיבה לא מוצדקת אשר מנהלת צוות ואחראי משמרת אמרו שזאת סיבה שתקשוב יכולים לפתור טכנית .
    הסברתי להם שוב שמצבי הרפואי מונע ממני להתנייד בגלל שאני סובלת מכאבים כל היום וביקשתי בלי סוף שיתחשבו בי ,אבל הם שוב מתעמרים בי ללא הפסקה ,מסרבים לתת לי לעבוד מהבית למרות שבבירור ויש לי הוכחות שכמה בנות מהרשימה הזאת נשארו לעבוד מהבית .
    הבאתי להם אישור מרופאה תעסוקתית שיש לי הגבלה בעבודה פיזית ועומס גופני (כי היא אמרה שזה הדבר היחיד שהיא יכולה לרשום) .
    ושוב הם ממשיכים להתעמר בי עד לכדי כך שהוציאו אותי היום מקבוצת הצוות כי הגבתי משהו לגבי שכר וגם המנהלת שלי לא עונה לי להודעות שאני שולחת .
    יש לציין כי בגללם הפסדתי חודש וחצי של ימי עבודה מה שמקשה על המחייה שלי במיוחד בתקופה כזאת לחוצה.
    רציתי לדעת האם ביכולתי לקבל זכויות של מתפטר בדין מפוטר אשר יקנה לי פיצויים ואבטלה ?
    וכמה זמן תהליך כזה קורה ,ולאן אני צריכה לפנות ?
    והאם הם מחוייבים לתת לי מכתב פיטורים ?
    אשמח לתשובה

    • אוכל להתפטר בדין מפוטר?
      עו"ד צילה ניהוז | 24/08/2021 14:57

      שירן שלום,

      אתחיל מהסוף.
      התפטרות בדין מפוטר היא התפטרות לכל דבר ועניין. כלומר, את זו שצריכה לתת מכתב התפטרות (והודעה מוקדמת). המעסיק לא צריך, ובוודאי שלא חייב, לתת לך מכתב פיטורים.

      ככלל, צריך להמתין 90 יום כדי לקבל אבטלה במקרה של התפטרות. למידע נוסף בעניין פני לפורום ביטוח לאומי.

      ובאשר לשאלתך האם תוכלי להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורים, זו לא שאלה שניתן לענות עליה במסגרת פורום כזה או אחר.
      מציעה לפנות לקבלת ייעוץ פרטני בעניין שבמסגרתו ניתן יהיה לבחון את כלל הנסיבות ולהעריך את את מצבך המשפטי.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      צילה ניהוז-שלי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      התאנה 10, נתיבות
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com