היטל השבחה לדירה ששטחה פחות מ- 140 מ"ר

  • היטל השבחה לדירה ששטחה פחות מ- 140 מ"ר
    מוטי | 03/08/2021 13:40

    שלום,

    בעיקבות מכירת דירה, קיבלתי הודעה מהעירייה כל עליי לשלם היטל השבחה ע"ס 24.500 ש"ח  בגין אפשרות בנייה על גג השייך למעשה לכל דיירי הבית המשותף. בנייה על הגג מותנית בהסכמת הדיירים ואין שום היתכנות שמישהו מהדיירים הייה מאפשר לי בנייה על הגג, מאחר והדיירים נמצאים במשא ומתן מתקדם לביצוע תמ"א 38.

    שטח הדירה הוא כ- 80 מ"מ והאישור לבנייה על הגג הוא 23 מ"ר. קראתי בסעיף 19ג הדן בפטור מהיטל השבחה, כי קיים פטור מהיטל השבחה להרחבת דירה עד 140 מ"ר,

    האם סעיף 19ג אכן פוטר אותי מהיטל ההשבחה.

    תודה

    מוטי

    • היטל השבחה לדירה ששטחה פחות מ- 140 מ"ר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 04/08/2021 15:54

      שלום מוטי,

      ניתן לבקש פטור מהיטל השבחה אם אתה או קרוב משפחתך מתגוררים בדירה לפחות 4 שנים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com