הצגת רישיונות

  • בדיקת מסמכים
    יוסי | 22/07/2021 03:23

    מה מקור הסמכות לשוטרים לבדוק רשיונות בביקורות פתע ללא חשד לביצוע עבירה תעבורתית?

    • הצגת רישיונות
      יעקבי | 01/08/2021 12:33

      שלום יוסי,

      הסמכות מתקנת תעבורה 9 (ב):

      הנוהג ברכב או אדם שיש לו שליטה על הרכב ונמצא בקרבתו יציג כל רישיון או תעודה אחרת, כאמור בתקנת משנה (א), לכל אדם שהורשה לכך על ידי הרשות או לכל שוטר או לבוחן הנושא עמו תעודת בוחן, לפי דרישתם.

      כיום אין חובה להחזיק ברישיון נהיגה או ברישיון הרכב במעמד הנהיגה אך חובה להחזיק תעודה מזהה עם תמונה, כגון: תעודת זהות או דרכון.

      לגבי הצורך בחשד: ביקורות הפתע הן בשל חשד לנהיגה ללא רישיון או רישיון לא בתוקף וכד'.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.