אישורי מיסים לרישום בטאבו

  • מכירת דירה
    הילה | 25/07/2021 17:27

    מכרתי דירה בבת ים ושילמתי את מלא סכום מס הרכישה כפי שנדרשתי. יש בידיי קבלה על הסכום מתאריך 6/4/21.
    אצל עורך הדין של הקונה הופקד סכום ביטחון עד לקבלת אישור ממס הכנסה והבנתי שיש להם ע"פ החוק (??????אשמח למראה מקום) 8 חודשים זמן. אני מאד זקוקה לכסף ומשלמת ריבית על חלופה כספית בעוד כספי שוכב בחשבון ללא ריבית. אני משוועת לקבלת הכסף
    1. למה 8 חודשים?
    2. איך אפשר לקבל את באישור בהקדם?
    3. למה לא מספיקה לקונה הקבלה על התשלום בצרוף החישוב והסכום לתשלום ששלחו לי ממס הכנסה?

    • אישורי מיסים לרישום בטאבו
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 26/07/2021 09:38

      שלום רב,

      קבלה על תשלום המס בידך אינו מספק לצורך רישום הנכס על שם הקונה בטאבו. בחוק מיסוי מקרקעין נקבע כי תנאי לרישום הנכס בטאבו הוא קבלת אישור מיסים מרשות המיסים אשר מעיד כי אין כל חובות מס בגין הנכס הנרכש.

      בעסקאות מסויימות, קבלת אישור מיסים לא מתקבל באופן אוטומטי ובמקביל לתשלום המס על ידי המוכר, מאחר והמס ששולם על ידך, שולם בהתאם לשומה עצמית שהגשת, מאד ייתכן שרשות המיסים לא תקבל את השומה העצמית ותדרוש תוספת מס ולכן לרשות המיסים קיימת תקופה של 8 חודשים בהם היא יכולה לבדוק את ההצהרה שהגשת ולהוציא לך שומה סופית.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il