המצאת טופס 161

  • מס הכנסה מחייבים בהמצאת טופס 161
    חני | 21/07/2021 10:41

    אני בת 73 ולא עובדת כ-8 שנים.
    בבואי למס הכנסה לקבל פטור ממס לגבי משיכת כספי הפנסיה, מס הכנסה טוען שלא יכול לתת לי כל פטור אלא אם אמציא לו טופס 161 מכל מעסיקי .

    1) האם בנתונים שפרטתי אני אכן מחוייבת בהמצאת טופס 161 על מנת לקבל פטור? אציין שגם לגבי חלק התגמולים מס הכנסה מסרב לתת פטור מהטעם שפרטתי.

    2) האם מעסיקי חייבים לתת לי טופס 161 ? או שהם יכולים לעשות לי בעיות עם זה?

    תודה רבה

    • המצאת טופס 161
      עו"ד משה (מוש) גבע | 25/07/2021 16:41

      כדי לקבוע את הזכויות שלך, מס הכנסה צריך את טופסי ה-161 שלך מהמעסיקים לשעבר.
      אני מניח שאין להם את הנתונים במערכת שלהם, אחרת לא היו מבקשים שתביאי.
      אין שום סיבה שהמעסיקים לא יתנו לך את המסמך המבוקש.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il