האם קיים פטור בדירת ירושה?

  • מיסוי דירת ירושה
    מייק | 18/07/2021 13:41

    האם דירת ירושה העונה לתאני פטור מס, תהא פטורה רק שנתיים ממס? או תמיד?

    • האם קיים פטור בדירת ירושה?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 19/07/2021 11:15

      שלום רב,

      פטור דירת ירושה מעוגן בסעיף 49(ב)(5) בחוק מיסוי מקרקעין. בהתאם להוראות הפטור,הזכאות נבחנת בהתאם לנתוני המוריש ולא היורשים כך שאם המוריש קיים את התנאים המנויים בסעיף, יורשיו יהיו פטורים ממס שבח בעת מכירת דירת המגורים.

      הפטור ליורשים הוא בגין הדירה הספציפית שתוכל להימכר ללא הגבלת זמן. הדירה "כאילו" נצבעה כדירה שזכאית לפטור ממס שבח במכירתה ולכן לא משנה מה מועד מכירתה על ידי היורשים, הם יהיו זכאים לפטור ממס שבח במכירתנ.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il