מיסוי דירת תמורה בעסקת תמ"א בידי קשישה

  • מיסוי על קישים בהחלפת דירות במסגרת תמ"א 38/2
    נאוה | 17/07/2021 15:44

    קשישה ילידת שנת 1940 החליפה במסגרת תמ"א 38/2 את דירתה בדירת יזם קטנה יותר, ואת ההפרש תקבל במזומן. הסכם התמ"א לבניין נחתם ב 2017 והסכם חילופי הדירות ב 2021. האם חייבת במס שבח? האם חייבת במע"מ? אם כן, האם ניתן לבקש פטור?

    • מיסוי דירת תמורה בעסקת תמ"א בידי קשישה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 19/07/2021 11:26

      שלום רב,

      מבלי להיכנס לנתוני השאלה אציין כי עסקת תמ"א היא עסקת נטו שמשמעותה שהיזם הוא זה שלוקח על עצמו את כל חבויות המס של הדיירים הקיימים בבניין לפיכך מוצע תחילה לעיין בהסכם עליו חתמה אותה דיירת כדי לוודא שזהו המקרה בגינו נשאלת השאלה.

      במידה וזהו אכן המקרה, כל שומת מס שבח או מס רכישה שתצא בעקבות העסקה, כדאי ומומלץ להפנות לעו"ד של היזם ולוודא שהנושא טופל מול מיסוי מקרקעין כדי להימנע מיצירת חובות מס על שם הקשישה ברשויות המס.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il