תביעת פינוי מושכר

  • תביעה מראש לפינוי מושכר, והאם שותף יכול לתבוע
    משה | 13/07/2021 22:42

    בעוד חודש וחצי נגמר חוזה שכירות שאני חתום עליו עם עוד מישהו (שותף) , כבר חתמתי לבדי עם בעלי הבית על חוזה שכירות חדש שיתחיל ביום סיום הנכחי, עקב כך שברצוני להישאר לבד בדירה (בתמיכת בעלי הבית), הודעתי על כך לשותף חודשיים מראש כפי שכתוב בחוזה, והבהרתי שהוא יצטרך להתפנות מהדירה, הוא הצהיר (בעל פה) שהחוזה החדש לא קובע כלום ושהוא יעזוב את הדירה מתי שימצא לנכון, ואף סירב לאשר שהודעתי לו חודשיים מראש (כתב בווצאפ שהוא לא מאשר שראה את ההודעות בווצאפ, הגיוני ביותר).

    שאלתי היא האם אני השוכר (שאינו בעל הבית) יכול לבקש תביעה לפינוי מושכר (היות ובעל הבית לא רוצה להתעסק בזה), והאם ניתן לתבוע מראש על החוזה הבא, כדי שאני לא אפסיד ימים עד פסק הדין, במקום להגיש רק ביום תחילת החוזה ואז להמתין חודשיים בערך מאז שהוא יהפוך לפולש

    • תביעת פינוי מושכר
      עו"ד אופיר קנפו | 22/07/2021 12:51

      משה שלום רב,

      תביעת פינוי מושכר מוגשת ע"י המשכיר קרי בעל הדירה. מהנתונים שהצגת בשאלתך עולה כי את המחלוקת בינך ובין השותף יצטרף לפתור בעל הדיחרה ככל שאינו רוצה בהישארותו של השותף שלך בדירה.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      מגדל H-TOWER רסיטל (קומה19), דרך מנחם בגין156, תל אביב

      טלפון: 03-5732424, פקס: 073-2858255 מייל: ofir@taklaw.co.il