לתמצת את השאלה

  • חיוב יתר / עסקה ללא הרשאה לאחר תום ההתחייבות
    אננה | 13/07/2021 13:59

    שלום, אשמח להתייעצות בנושא הגנת הצרכן,
    רכשתי שירות של יועץ מס (שרשום חברה בע"מ), כעסקת ליד - בית העסק יצר איתי קשר לאחר השארת ליד באתר החברה, תשלום מול בית העסק בוצעה מרחוק טלפונית על ידי מסירת פרטי אשראי.
    עסקה בוצעה בסוף ינואר 2020 באמצעות כרטיס אשראי (הוראת קבע 12 תשלומים) על סה"כ 1389.96 (תשלום ראשון ירד בפברואר 2020) - מסמך היחידי שקיבלתי על כך זה "הזמנה" הכוללת פירוט שירות, מחיר ליח' - 99 ש"ח , כמות - 12 וסהכ - 1389.96.
    בהערות ההזמנה נרשם: "הערות חבילת העסקים כוללת : 1. "פרטי שירות הנרכש מהיועץ", 2. המחיר מתייחס לחודש , לתקופה של 12 חודשים, 3. בתשלום חודשי קבוע בכרטיס אשראי בחתימה על הזמנה זו את / ה מאשר את השירותים הנ"ל לתקופה של 12 חודשים."

    חודש לפני תשלום ה"אחרון" (סוף ינואר 2021) ביצעתי התקשרות מול בית העסק ומסרתי שאני לא בטוחה אם אני רוצה להמשיך לשנה הבאה (יש שיחה מוקלטת).

    ובנתיים לאחר תום תקופת ההסכם (כבר כ- 6 חודשים) בית העסק ממשיך לחייב אותי, כמו כן גם לא התקבלו בפניי קבלות/חשבוניות והסכם ביטול עסקה עבור העסקאות שירדו בתקופה זו (עד היום) אלה רק מסמך אחד "הזמנה" על סה"כ 12 תשלומים 1389.96 ש"ח.

    החודש במקרה נגמר לי התוקף בכרטיס ובית העסק יצר איתי קשר לצורך חידוש פרטי כרטיס, נמסר לבית העסק שלאחר שעשיתי בדיקה בכרטיס אשראי שמתי לב שחייבו אותי 5 תשלומים יותר ממה שנרשם והוסכם (החודש היה אמור להיות תשלום 6 אם הכרטיס היה בתוקף),
    מבית העסק נמסר שזו עסקה מתמשכת ושאני קיבלתי שירות בתקופה זו ושאם אני רוצה לבטל אני פשוט צריכה להודיע וזה יבוטל מיידי, אך בית העסק לא ממליץ מכיוון שכבר שילמתי חצי מהסכום).
    *לא ביקשתי שירות נוסף רק זה שעדיין לא סופק בפועל שהיה כלול בפרטי העסקה.

    אשמח לדעת כמה דברים בנושא:
    האם העסקאות שבוצעו על ידי בית העסק לאחר סיום תקופת התשלומים (12) שהיה מוסכם ב"הזמנה" היה חוקי?
    האם העסקה שבוצעה מול בית העסק היא חוקית (עסקה ראשונית של רכישת השירות, שלא נמסר בפני הסכם ביטול עסקה וחשבונית)?
    האם ההזמנה שהוציא בית העסק תקפה כחשבונית לצורכי מס?
    האם ניתן לבקש החזר של התשלומים שירדו מעבר לסכום שהוסכם?
    במידה ואני כן זכאית על פי חוק לקבלת החזר תשלומים ובית העסק לא יסכים לתת החזר האם ניתן לבקש החזר ישירות מול חברת אשראי?
    במידה והחוק לצידי האם ניתן לבקש פיצוי מבית העסק ? אם כן, כמה ?

    • לתמצת את השאלה
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/07/2021 09:20

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com