ייצוג בנציגות הדיירים

  • תמ"א 38 הזכות לייצג את עצמי שלא באמצעות הנציגות
    אבי | 11/07/2021 09:09

    שלום רב

    נציגות הבעלים בבניין המיועד לתמ"א 38/2 מורכבת בעקר מבעלי דירות הגג, לכן  אינה אמינה עליי ויש לי חשש שבהחלטות שלהן הן יפגעו בזכויות הקניניות שלי. איני מעוניין שהם ייצגו אותי ואני מעוניין לייצג את עצמי האם זה אפשרי?

    • ייצוג בנציגות הדיירים
      עו"ד אריה בדנר | 11/07/2021 14:01

      אבי שלום,

      אפתח ואומר: אתה ורק אתה תחליט בסופו של יום האם לחתום על הסכם ההתקשרות עם היזם, בפרויקט התמ"א. תפקידה של הנציגות לקדם הדברים, לבוא בדברים וכו' וכו', אך אין היא מוסמכת לחתום בשם הדיירים על הסכם ההתקשרות עם היזם או על התחייבויות שמחייבות את הדיירים בתשלום כספים כלשהם (אלא אם אישרת לה לעשות כן, במקומך).

      יחד עם זאת, אומר, כי ככל ויתגבש הסכם  וייחתם על ידי הרוב המינימלי הנדרש, מעמדך יהיה כמעמד "דייר סרבן", אם וככל ותסרב לחתום על ההסכם, כאשר מעצם טיבם וטבעם של דברים ככל ולא תוכל להצביע על פגיעה בזכויותיך, חוסר איזון בהסכם וכיוצ"ב, התנגדותך תהיה מוגבלת.

      העובדה שאינך חלק מהנציגות אינה מונעת ממך מהעלאת דרישותיך, כבר בשלב זה, בפני בא כוח הדיירים, הנציגות והיזם. ככל ויהיה דבר מה בדרישותיך, צפוי וסביר כי יתקבלו דבריך במכלול הדברים ויבוא לכדי ביטוי בהסכם הסופי שיוגש לחתימת כלל הדיירים. אלא, זכור, שלא כל דרישה שתעלה בהכרח צריכה להתקבל בהליך המו"מ.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • נציגות תמא 38
        אבי | 11/07/2021 14:54

        אחדד את השאלה. מדובר בייפוי כח לטובת נציגות הבעלים לתקופת הביצוע. כלומר לא לתקופת טרום ההסכם. אני מעוניין לחתום על ההסכם אך איני מעוניין ליפות את כוחם של הנציגים לחתום בשמי על מסמכים שונים. השאלה אם אני יכול להתנגד רק ליפות את כוחם. ההתנגדות באה מתוך חוסר אמון בנציגות.

        • ייפוי כוח נציגות בפרויקט תמ"א 38
          עו"ד אריה בדנר | 13/07/2021 16:24

          אבי שלום,

          מעצם טיבם וטבעם של דברים, בפרויקטים של התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי) נחתמים, במעמד חתימת ההסכם, ייפויי כוח שונים לעורכי הדין של הצדדים, לצורך ביצוע פעולות מסוימות כקבוע בהוראות ההסכם. כאן המקום לומר כי כנגד ייפויי כוח אלו נמסרים לבא כוח הדיירים ייפויי כוח מטעם היזם, לשם מחיקת הערות אזהרה וכיוצ"ב, אם וככל ויתקיימו התנאים לעשות כן. אינני מבין את פשר הדרישה לגביה אתה שואל, לחתימת ייפוי כוח לנציגות הדיירים, מהן הסמכויות המוקנות להן וכו' וכו', ולפיכך סבור אני שאין זה נכון שהדבר יידרש ממך.

          מקווה שבדברים אלו סייעתי לך בהמשך דרכך.

          בברכה,

          אריה בדנר, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
          טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il