תביעה קטנה נגד בעל מקצוע

  • תביעה קטנה נגד בעל מקצוע
    נחמה | 04/07/2021 16:18

    שלום וברכה.
    הזמנתי לפני כשבוע בעל מקצוע כדי להזיז דודים על הגג לצורך עבודות איטום מתחת לדודים.
    הדודים היו מונחים מעל אבני שיש על מנת שלא יפגעו באיטום.
    בעל המקצוע הזיז את הדודים ולא הניחם חזרה על אבני השיש, ולכן נוצרה פגיעה באיטום החדש.
    התקשרתי לבעל המקצוע ואמרתי לו שהדודים היו מונחים על אבנים ושאלתי למה לא הזיז אותם יחד עם האבנים, לטענתו האבנים היו מודבקים לרצפה ובלתי ניתן להזיז אותם.
    שאלתי אותו למה הוא לא ידעה אותי שהוא לא יכול להוציא את האבנים אז הוא אמר שהוא בא ועושה את העבודה כמו שאני אומרת. אמרתי להזיז, אז הוא מזיז, לא אמרתי לשים על האבנים. (אני לא ידעתי שהאבנים זה כדי לשמור על האיטום)
    אמרתי לו שבתור בעל מקצוע שמתעסק עם הזזת דודים על גגות מתבקש ממנו לדעת שאם שמים דוד ישירות על הגג זה פוגע באיטום.
    הוא אמר שהוא מזיז דודים ולא בעל איטום.
    שאלתי אותו אם הוא לא ידע שזה פוגע, והוא התחמק מתשובה.
    שאלתי אותו אם הוא עכשיו מזיז לבן אדם אחר הוא יגיד לו שהאבנים דבוקים ובלי האבנים זה יפגע באיטום, אז הוא שאל אם אני בוחנת אותו, אמרתי שאני רוצה לדעת, הוא התעצבן וניתק את הטלפון.
    אני מעוניינת לדעת אם מבחינת החוק הוא אמור לקחת אחריות ולבוא להרים מחדש את הדודים ולהניח אותם על אבנים, והאם הוא אמור לפצות על הנזק באיטום.
    שאלתי אנשי מקצוע נוספים לגבי המקרה, והתשובה החד משמעית שניתנה לי היא שזה דבר ידוע שלא שמים דוד ישירות על איטום ובעל המקצוע צריך להביא אבני שיש או לחלופין לומר ללקוח להביא.
    בנוסף הוא ביקש כסף במזומן ולא נתן לי קבלה (יכול להיות שאם אבקש עכשיו, הוא יתן לי)
    אשמח לדעת אם יש כאן עילה לתביעה קטנה. ואם כן מה אני צריכה לעשות כדי לא להפסיד בתביעה
    תודה רבה.

    • תביעה קטנה נגד בעל מקצוע
      ליאור חאיק, עו"ד | 05/07/2021 09:00

      היי נחמה

      על פניו נשמע שיש עילת תביעה טובה בגין רשלנות מקצועית.

      לצורך הגשת תביעה והוכחת אחריות צריך להביא חוות דעת מומחה ולהוכיח את הנזקים שגרם נותן השירות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com