משמעות פיצול הכנסות ופריסת מס

  • פיצול מס שבח + פריסה
    אברהם חיים | 04/07/2021 10:59

    הוריי נשואים באושר (עד 120) למעלה מ40 שנה (נישואין ראשונים לשניהם), ללא הפרדה רכושית כלל. כל נכסיהם לאורך השנים כולל דירות מגורים, רכבים וחשבונות בנק רשומים במשותף.
    אבי קיבל ללא תמורה ב2015 מאמו (תבדלא) מגרש שנקנה בשנות השבעים. המגרש רשום רק על שמו. ב2020 המגרש נמכר. יצאה שומת מס שבח רק על שמו. תמורת המגרש נכנסה לחשבון המשותף, וכל ההוצאות (שבח, השבחה, הוצאות כלליות) יצאו מהחשבון המשותף.
    1. האם ניתן לפצל את השבח בין בני הזוג? אם כן, האם יש לנקוט בפעולות מיוחדות לפני הגשת הדוח השנתי?
    2. אמי היתה בת 60 ב2019, האם בפריסת השבח ל4 שנים (2017-2020) עבור שנות המס בהן היתה בת פחות מ60 (2017-2018), שיעור המס השולי לחישוב פריסת השבח הינו מיגיעה אישית או שלא מיגיעה אישית?

    • משמעות פיצול הכנסות ופריסת מס
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 19/07/2021 12:19

      שלום רב,

      אכן קיימים מקרים על אף העובדה שנכס רשום רק על שם אחד מבני הזוג מבחינה קניינית ועדיין ניתן לבקש לחלק את השבח שנצמח בין בני הזוג אך הכל כאשר מוכיחים שיתוף בנכסים על פני השנים.

      לגבי פריסת המס, מאד קשה לענות על שאלה זו מבלי לראות את נתוני ההכנסות של אימך ולכן המסקנה המתבקשת במקרה זה הוא לפנות למומחה מיסוי שיוכל לסייע לכם בכל הטיפול המיסויי נשוא שאלתך.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • שאלות המשך
        אברהם חיים | 19/07/2021 22:54

        קודם כל תודה על התשובה.

        1. שאלתי היא האם ניתן לפצל את דיווח מס השבח בדוח השנתי למס הכנסה לשני בני הזוג, למרות שבמסמ"ק השבח ניתן על שם אחד מבני הזוג והבעלות היא על אחד מבני הזוג.

        2. השאלה היא לא כדאיות כלכלית אלא עקרונית: האם אדם שמכר נכס בגיל 61 שרוצה לפרוס (בהנחה שזה כלכלי כמובן) ל4 שנים. מן הסתם ישלם מס שולי מיגיעה אישית (החל מ10%) עבור השנים בהן היה בן 60+61. מה לגבי השנים בהן היה בן 58+59? האם ישלם מס 10%+ או 31%+?

      • תזכורת לקבלת תשובה
        אברהם חיים | 24/08/2021 02:22

        • פריסה
          סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 25/09/2021 11:38

          ישלם לפי הגיל שלו בשנת הפריסה. כלומר, כמו שכתבת - 10% ומעלה על רק על השנים שבהם היה מעל שישים

          בברכה,

          סלי אילון, רו"ח
          מנהל פורום דיני מיסים

          רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
          טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il