תשלום למימון מחסום חנייה בבניין משותף

  • מחסום חנייה בבניין משותף
    מתן | 30/06/2021 23:39

    שלום,

    אני מתגורר בבניין משותף ויש לי חניה אחת רשומה על השם שלי בטאבו.

    חנייה אחת לידי היא חנייה של אישה מבוגרת שאין לה רכב. לאחר שדיברתי איתה, היא נתנה לי את הסכמתה להחנות רכב נוסף שלי בחנייה שלה.

    לפני חצי שנה כל אחד מהדיירים השתתף בהוצאות על הקמת מחסום חנייה חשמלי,

    אני שילמתי, ומשום שלאישה המבוגרת אין רכב - היא לא שילמה. כעת, לאחר שוועד הבית ראה שאני מחנה רכב נוסף בחנייה של האישה המבוגרת, הוא דורש ממני לשלם כסף על המחסום בעבור החנייה הזו גם כן. האם הדבר תקין?

    תודה.

    • תשלום למימון מחסום חנייה בבניין משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 05/07/2021 10:42

      שלום מתן,

      ככל שאין החלטה שהסכמת לה לחייב בעלות הקמת המחסום החדש רק את בעלי הרכבים בהתאם למספר הרכבים שהם מחנים בפועל וככל שאין לך התחייבות כזו כלפי בעלת החניה, לא ניתן לחייב אותך בתשלום כפול.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com