פגם התגלה ברכב

  • רכישת רכב עם פגם שהתגלה לאחר הרכישה
    yo12 | 28/06/2021 16:49

    שלום.
    לפני כחודש רכשתי רכב משומש בן שלוש שנים מחברת ליסינג. נאמר לי שהרכב תקין, בדקתי אותו גם במכון בדיקה ונמצא תקין.
    ברכב יש שלוש שורות של מושבים כשהשורה האחורית מתקפלת לקבלת תא מטען. את הרכב קניתי במצב שבו הם היו במצב פתוח. בניסיון קיפול מול המוכר, הוא טען שאינו יודע כיצד, אבל הכיסאות במצב תקין. מכיוון שגם אני לא הצלחתי, פניתי למוסך מורשה באיזור מגורי. במבט חטוף במוסך, נאמר לי שהמסילות של המושבים מעוותים ולכן לא ניתן לקפלם.
    פניתי למוכר וביקשתי ממנו לטפל בבעיה. מהשיחה שלי איתו, נודע לי שהחבלה היתה ידועה לו בעבר ושהוא יפנה אלי את המוסך שאיתו הוא עובד. הם יתקנו ואני לא אשלם כלום.
    התקשרו אלי מהמוסך וקבעו לי תור. לאחר בדיקה במוסך, נקבע שתיקון המושבים דורש החלפה כללית של המסילות והתושבות בעלות של 9450₪. כשנודע הסכום למוכר, הוא לא מוכן לשלם על התיקון. האם יש לי בסיס לתביעה?
    אגב, יש לי הקלטות שיחה עם המוכר, שמוכיח את העובדה שהחבלה נעשתה בזמן שהרכב היה אצל הלקוח הקודם.

    • פגם התגלה ברכב
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/06/2021 10:11

      היי

      על פניו נראה שיש בסיס טוב לתביעה.

      האם קיבלת טופס גילוי נאות לפני הרכישה?

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • לא קיבלתי טופס כזה
        יוחנן | 30/06/2021 12:47

        הוחתמתי על טופס פנימי של חברת הליסינג, בו אני מאשר שהרכב נבדק על ידי ונמסר לשביעות רצוני.

        מעבר לכך, מצוין שם שהרכב שנמסר לי חופשי משיעבוד, מה שנתגלה בהמשך כלא נכון. העברת הבעלות עוכבה כשלושה שבועות לאחר ששילמתי למוכר. בדיקה שלי העלתה שהרכב היה משועבד בתקופה הזו לבנק.

        את הרכב קיבלתי עם צמיגים גמורים, זה גם מה שעלה במכון הבדיקה. לרוע מזלי, התפוצץ לי צמיג בדרכי חזרה ממכון הרישוי. המוכר בסופו של דבר החליף לצמיגים חדשים.

        הייתי שמח להחזיר את הרכב למוכר, לו זה היה אפשרי.

        • לטענתו של המוכר, הוא אינו סוחר רכב.
          יוחנן | 30/06/2021 13:09

          הוא בעלים של חברת ליסינג ולא בעלים של מגרש לממכר מכוניות. השאלה אם עובדה זו מסירה ממנו את האחריות שלו כמוכר הרכב?

          הגענו אליו דרך קולגה של אשתי, שמנהל את יחידת הלוואות הליסינג באותו הבנק. הוא המליץ לאשתי לפנות אליו.