השכלת פסולת על ידי שכן

  • עוולה השלכת פסולת
    דביר | 26/06/2021 14:45

    לכבוד: עורכי הדין מנהלי הפורום
    תחילה, תודה על הפורום והאפשרות לפניה. יישר כוח
    לעו"ד. שלום רב
    אני גר בבניין בקומת קרקע בדירת גן
    אני יודע בוודאות שהשכן מעלי זורק פסולת
    לשטח הפרטי שלי במתכוון ללא כל חשש.
    פסולת קליפות, נייר טישו מגבונים ועוד.
    הליכלוך והפסולת הצטברה לא ניקיתי.
    יש תעוד וצילמתי תמונות של הנזק שנגרם
    יש מפגע, יש ריח, פגיע באיכות החיים וברכוש.
    (פגיעה בשולחן וכסאות, לא ניתן לשבת בגינה ועוד)
    *אני מבקש תחילה לקבל בכתב מגורם מוסמך. את חוות הדעת והתרשמותו לנעשה ונגרם כתוצאה מהעוולה.
    *למי נכון לפנות לקבלת מכתב לפני הגשת תביעה ? *איזה גורם מוסמך מספק מכתב/ דו"ח כזה ?
    *מי הגורם / הגוף המתאים במשרד איכות הסביבה ?
    *איזה גוף חיצוני מספק שירות בנסיבות הנ"ל ?
    *לעו"ד. האם לדעתך יש דרך טובה יותר "לתקוף" המקרה הנ"ל ?
    בתודה מראש
    בכבוד רב

    • השכלת פסולת על ידי שכן
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/06/2021 18:29

      דביר שלום

      ממליץ להתחיל ממכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי באמצעות עורך דין. זהו השלב הראשון בדרך כלל לפני שמתחילים בתביעה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • האכלת חתולימרחוב על הפרגולה שלי
        שכנה למופת | 17/06/2023 11:27

        שלום,

        לפני כ 7  שנים עקב ריתוק לכיבא גלגלים רכשתי דירה קטנה עם חצר בבנין 4 דיירים. המגשתי את הדירה ועיצבתי גימה קטנה וצבעונית בה אני נמצאת רב הזמן. עקב ההחרפה במצבי יוצאת בממוצע אחת לעשרה ימים לשעתיים שלוש. מעבר לה אני בגינה שלי שהיא השפיות שלי. אני אישה שקטה ומתחשבת בזולת. גם חברי ובני משפחתי מנומסים ומעולם לא הפרענו לשכנים.

        מעלי גרים בני זוג (דירה יחידה מעלי) שהאישה מאכילה חתולי רחוב הן ברחוב והן בחצר שלהם מעל 100 מר. אלא שבנוסף היא סורקת מהחלון על הפרגולה שלי אוכל לחתולים מספר פעמים ביום, בנוסף מנערת מהחלון שטיחון עם שיער של הכלב ואף הופכת מאפרות עם אפר סיגריות על הרחבה שלי.

        אני מעסיקה עובד ניקיון (65 שח לשעה פלוס תנאים סוציאלים) רק לנקות את החצר כי זה הבית שלי והעולם שלי. אם השביל והריצוף מלוכלכים זה נדבק לגלגלים של הכיסא ונימרח לי בבית.

        ביקשתי מספר פעמים להפסיק עם ההתנהגות הזו. בשיא הנימוס ולאחר מכן התחננתי!!  ואז הושלכו עצמות של עוף על הרחבה.

        כל עצם או גרגר אוכל אם איני רואה אותו מביא שיירה של נמלים שמטפסת שלי על הגלגלים ועל הכיסא ונוסעת איתי לתוך הבית. תחנוני לא עזרו ואפילו כתבתי כשנואשתי דאפנה לסעד לבית המשפט וזה התפרש כאיום.

        היריעה קצרה מלתאר את הסבל הפיזי והנפשי שנגרם לי.

        בבקשה עיזרו לי.