איחור באספקת מוצר, אפשר לתבוע?

  • פיצוי איחור
    שון | 24/06/2021 14:06

    קבלתי ספה שקניתי באיחור. האם לפי חוק מגיע לי פיצוי על איחור באספקה? מה החוק הספציפי?

    • איחור באספקת מוצר, אפשר לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 25/06/2021 14:12

      היי

      אם מדובר באיחור של ימים בודדים אין טעם להגיש תביעה.

      אם מדובר באיחור משמעותי של חודש ומעלה אפשר לשקול להגיש תביעה קטנה ולדרוש פיצוי. אחת השאלות הרלבנטיות לגבי הפיצוי תהיה באיזה סוג מוצר מדובר - לא דין כיסא כדין מזנון, למשל.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • מה החוק
        ש | 25/06/2021 15:52

        מה החוק הספציפי?

        • חוק החוזים חלק כללי
          ליאור חאיק, עו"ד | 26/06/2021 18:25

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

          • אספקת מזנון
            הדר | 01/12/2022 22:23

            אשמח גם ליעוץ בעניין דומה. הזמנתי לפני כשלושה שבועות מזנון במבצעי חודש נובמבר. בקבלה זמן האספקה עמד על 14 יום לא כולל שישי שבת. כך שזמן האספקה הוא תוך שלושה שבועות מיום ההזמנה.

            עברו שלושה שבועות- התקשרתי לשופרסלאונליין שהתחייבו לברר מול הספק, הספק התקשר התנצל שהמכולה לא הגיעה לארץ, ושאספקת המזנון תהיה רק בעוד שבועיים מיום האספקה הנקוב בקבלה.

            השאלה אם יש מה לעשות בנידון

            תודה רבה

            • איחור שהוביל לפגיעה בפרנסה
              ודים | 04/12/2022 08:32

              התחלתי לעבוד כשליח על אופניים לפני החורף. הזמנתי גגון לאופניים ואפילו שילמתי אקסטרה להגעת המשלוח תוך 2-4 ימי עסקים. אנחנו ביומיים איחור כבר ועוד יומיים יהיה גשם. החברה לא לוקחת אחריות ומפנה אותי לצ'יטה שליחויות. במידה ולא יסופק עד שיהיה גשם האם אוכל לתבוע על פגיעה בפרנסה?

    • האם מסכום שנותר לשלם למוצר ניתן לקזז עוגמת נפש של
      דוד | 03/06/2022 11:40

      הזמנתי פרגולה זמן אספקה 50 יום עסקים עבר מעל ל 80יום. מתאריך 1,2,22עד היום לא סופק

      היה  שלוש עיכובים בגלל מידות לא תקינות של בעלי המקצוע

      נותר תשלום של 25000שח

      האם מותר לי לשלם 20000שח

      ו5000 שח עוגמת נפש

      נא לתת לי הנחיות איך לפעול   לקזז או לא  ואחרי זה לתבוע

      תודה דוד סלח 0522779961