בחירת עו"ד

  • בחירת עו''ד
    גל | 25/06/2021 09:25

    האם בחירת עו''ד מלווה ספציפי לפרויקט תמ''א 2-38 מחייבת:
    א. הסכמה וחתימה מראש של 100% מהדיירים כי זאת משרת אימון לכל דייר בנפרד?
    ב. האם ניתן למנות עו''ד מלווה לפרויקט תמ''א 2-38 ללא בחירה ,ללא מכרז של הנציגות לבחינת מספר משרדי עו''ד ומבלי שהעו''ד הגיש הצעה מסודרת בכתב הכוללת : רזומה וניסיון בליווי דיירים בפרויקטים ובתהליכי תמ''א 2-38, פירוט השירותים שהעו''ד אמור לבצע עבור הדיירים(בעלי הדירות בבניין הישן), פירוט התשלומים ומועדם לפי שלבי התהליך, יפוי כוח קצר ומקובל (שצריך להחתם ע''י 100% מהדיירים) הסכם עם 100% מהדיירים שיוגש לייזם שייבחר/נבחר לתשלום לדיירים את עלות העו''ד, והם יעביר את התשלומים לעו''ד?

    • בחירת עו"ד
      עו"ד אילן הלוי | 27/06/2021 08:12

      גל שלום

      אין צורך בהסכמה של 100% וזה גם לא רצוי כי יגרום לחוסר יכולת לקבל החלטה. החלטה כזו מתקבלת בדעת רוב ולעיתים ובמידה והסמיכו לכך את נציגות הבעלים, רק על ידי החלטת הנציגות.

      כמובן רצוי לקבל מספר הצעות ולהתרשם מהנסיון ומהמשרד וכו', אבל זה לא ענין של חוק. אם אין איזה קשר פסול בין הממנים ובין עורך הדין יהיה קשה לתקוף את הבחירה.

      במסגרת ההסכמה עם עורך הדין יש לקבוע את סל השירותים שהוא נותן לבעלים וגם את התשלום בעד שרותים אלו ושלבי התשלום שלהם. כאשר יבחר יזם הוא גם צריך לאשר כי אכן הסכומים ושלבי התשלום מקובלים גם עליו.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • שאלה: אילן היקר בקשר לתגובתך שלא צריך 100% מהדיירי
        גל | 27/06/2021 21:26

        אילן היקר:
        ענית לי שלא צריך חתימה של 100% מהדיירים בכדי למנות עו''ד מלווה בפרויקט תמ''א.
        ואם אחד מהדיירים נפגע אי פעם מאותו עו''ד או שאותו עו''ד תבע אותו, זכותו לא לתת אימון באותו עו''ד, שגם מתברר שהוא לא מבין מה זה הליך תמ''א 2-38 תקין ומעולם לא ליווה דיירים בפרויקט תמ''א וחתם ישירות על חוזה עם היזם, שאותו הוא הביא לפרויקט, כשהוא מקבל את שכרו על פי דירות היזם ולא סכום קבוע ע''פ דירות הדיירים ויש לו הוכחות כי העו''ד הוא עבריין תמ''א, לכאורה, שכפה את עצמו על הדיירים בעורמה.
        איזה חוק יכול להכריח את אותו דייר לחתום על יפוי כוח לאותו עו''ד, שמעולם לא השתתף במכרז הנציגות המקצועית, ולכן מעולם לא נבחר לפי קריטריונים מקובלים בין רשימת משרדי עו''ד ומעולם לא הגיש הצעה מסודרת וכתובה, לא למכרז ולא לדיירים, תוך איומים על דיירים שאם לא יאשרו את מינויו, יתבע את כולם?

        • בחירת עו"ד
          עו"ד אילן הלוי | 03/07/2021 19:16

          היי גל

          מה שאתה כותב עכשיו אלו נתונים שלא ציינת קודם. אבל אני חושב שאתה צריך לרכז מאמץ לשכנע את יתר הבעלים שעורך הדין הזה לא מתאים. אם אתה לא מצליח בכך והם חותמים על ההסכם מול היזם ונותנים יפוי כוח לאותו עו"ד אז יש כאן קושי. בסופו של דבר המפקחת בודקת בעיקר את הטענות כנגד ההסכם עצמו. אם יש לך הערות לסכם - בטחונות לא ראויים, או תנאים אחרים שאינם מקובלים ומקפחים את הבעלים אז יש אפשרות ריאלית שהיא תדרוש מהיזם לתקן את ההסכם באותם נושאים. אבל לדעתי יהיה לה קשה בשלב המתקדם בו ימצא הפרויקט להגיד שהוא פסול רק בגלל הטענות שיש לך מול אותו עו"ד. אני ממליץ כי תיקח כבר עכשיו עו"ד שיעבור מטעמך על ההסכם ויעיר הערותיו.  במקרה הצורך ואם הסכם לטעמך ניתן יהיה להגיע להסכמה כי יפוי הכוח לא ינתן לאותו עו"ד אלא לזה מטעמך (ולעורכי הדין של היזם).

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com