תיקון תלוש

  • חוקיות של הפקת תלוש רטרואקטיבי
    טל | 21/06/2021 00:30

    המעסיק פיטר אותי ב 9/20 ולא רצה לערוך גמ"ח עד להתערבות של עו"ד, בסופו של דבר שילם לי ב2/21 אבל הוציא לי תלוש רטרואקטיבי למועד בו פיטר, האם זה חוקי? האם אני יכול לדרוש תלוש נכון למועד התשלום?

    • תיקון תלוש
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 23/06/2021 08:34

      אסור לערוך תלוש פיקטיבי ולמפרע והיה על המעסיק להנפיק לך תלוש נכון למועד בו שולמו הכספים.

      אתה בהחלט יכול לבקש זאת- מציעה לך לעשות זאת באמצעות אותו עוה"ד שייצג אותך בתהליך.

      וכן לבדוק את הנפקות של התיקון ושל הנפקת התלוש- מבחינתך. האם קיימות השלכות שפוגעות בך בעצם הנפקת התלוש רטרו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • תיקון תלוש
        טל | 25/06/2021 04:02

        תודה רבה על תשובתך, הפקת תלוש רטרו אכן פוגעת בי כי נוכה מס של 31% ואם היה מופק לאחר חתימת הסכם פשרה (שנה זו) אזי לא היתה לי חבות מס כלל, מדובר על כ 20 אשח מס מיותר.

        מהנה"ח נמסר לי שהם הגישו למ"ה טופס 126 ולכן לא יכולים לתקן.

        האם יש דרך בכל זאת לכפות עליהם לבצע את התיקון לתלוש?