חוב לעירייה מארנונה, האם יש תקופת התישנות,

  • חוב לעירייה מארנונה, האם יש תקופת התישנות,
    רונית נתן | 20/06/2021 11:05

    שלום לכם,קניתי חנות על המפה במרכז מסחרי בשנת 1994, בשנת 1998 קיבלתי את המפתח.משנה זו שילמתי לעירייה, את כל המיסים במלואם. ויש לי קבלות לכך. מכרתי את הנכס (30.10.20) שנה שעברה. והשארתי 50000 ש"ח אצל העו"ד שלי בנאמנות עד לסיום כל האישורים הנדרשים לקונה.

    פניתי לעירייה שתתן אישור טאבו לקונה, אך הם סירבו  בטענה שהקבלן שקניתי ממנו את הנכס חייב לעירייה ארנונה על הנכס שלי. לפני שקיבלתי את המפתחות( כלומר הנכס היה עדיין בבעלותו) העברו כבר 23 שנים מאז.

    העו"ד שלי פנה אל היועץ המשפטי שלהם בשאלה. מדוע הם לא גבו את החוב מהקבלן (שהוא בינתיים פשט רגל) ולא נקטו שם צעדים נגד הקבלן לשם גביית החוב, והם רוצים לגלגל את החוב של הקבלן עליץ מה הם משתמשים בי כבת ערובה ? הם החזירו לו מכתב תשובה שאין מה לעשות. והוא שוב כתב להם :

    מאחר והחוב הזה קיים כבר 23 שנה, אין חוק התישנות ?

    בינתיים הוא לא קיבל תשובה מהם. העו"ד מחכה לתשובה (עדיין לא שלחו)ואם זה לא יעזור ילך איתם למשפט

    שאלתי אליכם, האם יש מצב שהם לא יאשרו את מתן הטאבו. ויבטלו את החוב.(לפי חוק התיישנות שקיים, והאם הם יכולים להשתמט מהחוק הזה ? תודה לכם מראש

    • חוב לעירייה מארנונה, האם יש תקופת התישנות,
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 28/06/2021 11:52

      שלום רונית,

      גם על ארנונה חלה התישנות.

      מאחר שגם העיריה טוענת שמדובר בחוב של צד ג' לא ברור מכח מה היא טוענת שאת חייבת לשלם חוב כזה, אפילו אם לא היתה התישנות.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • חוב לעירייה מארנונה, האם יש חוק התישנות
        רונית נתן | 05/07/2021 20:16

        העירייה לא מוכנה לתת  אישור לטאבו  לקונה החנות ממני ,בגלל חוב של הקבלן (צד שלישי) שלא שילם להם את החוב, אז אם כן , האם הם חייבים לתת אישור לטאבו, למרות החוב של הקבלן (לא שלי) ולמרות חוק ההתישנות ?

        • חוב עירייה מארנונה, האם חל חוק התישנות
          רונית נתן | 05/07/2021 21:03

          העו"ד שלי פנה לעירייה שיתנו אישור  טאבו לקונה , והם לא מוכנים, עד שישולם החוב של הקבלן (אגב הקבלן פשט רגל) העו"ד שלי פנה אליהם שיבטלו בגלל חוק ההתישנות, הוא עדיין לא קיבל תשובה, הבעיה היא שהעו"ד שלי לקח ממני 50000 ש"ח והשאיר אצלו בנאמנות בזמן המכירה , ולא מוכן להחזיר לי, כי היה סעיף בחוזה שהחתים אותי ללא ידיעתי, על כל הסעיפים מבלי שאקרא, ובנהם הסעיף, שעלי לתת את הנכס נקי מחובות, והעו"ד הזה ממש מייצג אותו יותר ממני,ומחכה לתשובה מהעירייה,ולא הוא ילך איתם למשפט, אני תמוהה למה הוא הכניס אותי לבעיה הזו שהיא לא שייכת ל לי, ישנן עד מס' חנות עם אותה בעיה, אבל הם קונים ומוכרים ללא טאבו, והעו"ד שלי מתעקש שהקונה יקבל אישור טאבו, אני ממש לא מבינה אותו איך הוא עושה לי את זה, האם יש מצב שאתלונן עליו בלישכת עו"ד, על זה שהוא לא מייצג אותי כראוי ?   אבקש מאד שתנחו אותי ותגידו לי במפורט  איך להתנהל בנידון, כי אני ממש חסרת אונים, תודה לכם מראש