מס שבח

  • משיכת קופות פנסיה - החזר מסר 35%
    עזרה בבקשה | 18/06/2021 23:00

    ב-2020 משכתי מקופת פנסיה לא כדין סכום גבוה מ-8000 ש"ח כך שלקחו לי מס 35%.

    גיליתי אחר כך שיש בחוק סעיף(מסכנות) שפוטר ממס אם ההכנסה בשנת המשיכה הייתה נמוכה מאד, אבל צריך להגיש טופס מיוחד בשביל זה מה שלא עשיתי כי לא ידעתי.

    אפשר לקבל החזר מס אחרי שכבר משכתי את הכספים ולא הגשתי טופס באותו זמן?

    • מס שבח
      איציק | 22/06/2021 20:42

      ערב טוב

      דירה של עמידר נרכשה ע"י אמא לשבעה ילדים קצת לפני שנפטרה הספיקה לחתום לחברה יזמית
      שהיא מאשרת את הדירה לפינוי בינוי.
      האם הילדים שלאחר מכן קיבלו צו ירושה והיו עדים
      לפינוי בינוי חייבים במס שבח לאחר מכירת הדירה?

      • דירת ירושה
        סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 25/09/2021 11:44

        עצם החתימה של האמא על הסכם פינוי בינוי לא תשפיע על הזכאות לפטור. אם כל התנאים בחוק מתקיימים, היורשים יקבלו את הפטור במכירת הדירה.

        בברכה,

        סלי אילון, רו"ח
        מנהל פורום דיני מיסים

        רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
        טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il