רישום בטאבו לאחר העברת חצי דירה ללא תמורה

  • רישום בטאבו לאחר העברת חצי דירה ללא תמורה
    מוטי | 12/06/2021 11:31

    שלום,

    אני ואחותי ירשנו דירה מהורינו ז"ל בחלקים שווים. אחותי מתכוונת להעביר לי את חלקה בדירה ללא תמורה. האם הרישום בטאבו אמור להתבצע בשני שלבים (רישום הדירה על שם שנינו ולאחר העברה ללא תמורה רישום נוסף על שמי)? הערה: העיזבון הכספי כבר חולק, כך שלא ניתן לשנות את צו הירושה.

    תודה

    • רישום בטאבו לאחר העברת חצי דירה ללא תמורה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/06/2021 15:47

      שלום מוטי,

      במקרה המתואר יתכן שכדאי לכם לפעול בדרך של הסכם בין יורשים ולחסוך במס. הסכם כזה נרשם יחד עם צו הירושה.

      מומלץ לפנות ליעוץ משפטי בטרם ביצוע כל פעולה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com