לא את בעל הדירה ולא את השוכר

  • את מי אתבע
    יעלי | 09/06/2021 18:25

    בהמשך לשאלתי מטה: את מי אתבע על חפצים שמשאיר במדרגות שוכר של דירה בבניין שלי; את בעל הדירה או את השוכר?

    • לא את בעל הדירה ולא את השוכר
      משה | 10/06/2021 21:36

      תתבעי את ועד הבית, שצריך לסלק מהמדרגות את החפצים.

      • ועד
        ועד | 10/06/2021 22:17

        1. לוועד מותר / חובה לפנות החפצים?
        2. מיזה הישות המשפטית שנקראת ועד הבית?

        • ועד הבית (הנציגות) הוא אישיות משפטית
          משה | 10/06/2021 23:18

          על פי סעיף 69 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969

          • חובה?
            חובה? | 13/06/2021 09:52

            יש לוועד חובה?

            ס'69 מדבר על זכות לא על חובה.

            והיא זכאית בענינים אלה להתקשר בחוזים ולהיות צד בכל הליך משפטי ובכל משא ומתן אחר בשם כל בעלי הדירות

            • אתה מצטט חצי מהסעיף
              משה | 13/06/2021 13:26

              החצי הראשון הוא: "69. הנציגות תשמש מורשה של כל בעלי הדירות בכל ענין הנוגע להחזקתו התקינה ולניהולו של הבית המשותף..."

              וסעיף 65 -

              "65. לכל בית משותף תהיה נציגות לשם ניהול עניני הבית המשותף..."

              וגם, סעיף 3 לתקנון המצוי, שבסוף חוק המקרעין -

              "3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה."

    • השוכר משאיר חפצים במדרגות-אתמי לתבוע?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/06/2021 15:15

      שלום יעלי,

      עליך לתבוע את השוכר, ובנסיבות מסויימות תוכלי לתבוע את המשכיר (למשל - אם אישר את המעשה או אם איננו אוכף את תנאי החוזה הרלוונטיים, ככל שקיימים כאלה).

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com