ממ"ד- בנייה לחלק מהדיירים בבניין משותף

  • ממ"ד- בנייה לחלק מהדיירים בבניין משותף
    אלכס | 08/06/2021 22:36

    מכובדי שלום, מבקש לשאול שאלה עקרונית.

    לאחר המלחמה האחרונה מעוניינים בבניין שלנו להקים ממ"דים .

    מדובר בבנין רכבת על עמודים ובו 3 כניסות.

    טכנית ניתן ליישם ממדים רק עבור כניסה מסויימת ו/או צד מסוים במידה ולא יהיה רוב נדרש בכלל הבניין.

    אבל השאלה היא האם משפטית ניתן לבצע רק עבור כניסה אחת במידה וכל דייריה מעוניינים, היות ובעצם הממדים עתידים לעמוד של שטח הגינה שאמנם נמצאת באזור הכניסה הרלבנטית אך מניח שהיא משותפת לכלל הדיירים.

    מודים על התשובה העקרונית,

    • ממ"ד- בנייה לחלק מהדיירים בבניין משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/06/2021 14:02

      שלום אלכס,

      כעקרון לצורך בניית ממ"ד נדרשת הסכמת 60% מבעלי הדירות. אם הבניין כול רשום כבית משותף אחד כל כניסה תצטרך "השלמה" מבעלי הדירות בכניסות האחרות לבניה.

      ניתן לנסות לפנות למפקח על רישום מקרקעין ולבקש להתיחס בעניין זה לכל כניסה בנפרד.

      ככל שיש בתקנון המוסכם הוראה אחרת בעניין זה יש לפעול בהתאם לה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com