מהן זכויותיו של מי שלא חתם על הסכם התמא?

  • עו"ד מייצג ותביעת נזיקין
    פולי ריף | 06/06/2021 17:41

    שלום, הבניין שבו אני מתגוררת חתם לפני מספר שנים על הסכם עיבוי בינוי, אך רק לא מזמן היזם הגיש בקשה להיתר ונראה כי הבקשה אושרה (טרם התקבל מספר היתר). ממה שאני יודע כל הבניין חתם על ההסכם חוץ ממני, סיבותיי לאי חתימה רבות, אך אינן כוללות בשום פנים ואופן בקשות אישיות או חלילה סחטנות, רובן מסתכמות בכך שלאורך השנים סירבו להציג לי ערבויות וביטחונות, ליזם אין כל רזומה בתחום ולכאורה ההתנהלות שלו פסולה. עד לשלב זה אינני מעודכן בשום דבר, כי גם השכנים חושבים שאני עושה בכוונה, כתוצאה מכך אני לא מעודכן אם היו שינויים חוזיים, אם היו/יהיו אסיפות דיירים וכו'. לאחרונה החלטתי לנסות ולקבל את המידע החסר דרך עוהד המייצג את הדיירים ואותי, לדבריו הוא אינו חייב לשתף אותי בדבר, היות והוא אינו זוכר שהסכמתי לכך שייצג גם אותי ושמבחינתו אנסה להתעדכן מול היזם. בשורה התחתונה יש לי שתי שאלות עיקריות: 1. מבחינה חוקית, האם עוהד המייצג את הדיירים מחוייב למסור לי מידע בקשר לפרויקט ולעדכן אותי לגבי שינויים חוזיים ו/או אסיפות דיירים? 2. במידה ויחליטו להגיש נגדי תביעת נזיקין, מה משמעות הדבר? האם תהיה לי הזדמנות להשמיע את קולי? האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי למנוע מקרה שכזה או להיערך לו?

    • מהן זכויותיו של מי שלא חתם על הסכם התמא?
      עו"ד הדר פינק טבת | 20/06/2021 14:20

      שלום, פולי

      קשה לי לקבל את התנהלות עורך הדין שאת מתארת, שאינו מעוניין לשתף אותך בתהליך ובמידע לגבי התקדמותו. עם זאת, אני מבינה שבשל סירובך לשתף פעולה בתחילת הדרך הוא פחות שש לשתף איתך פעולה כעת.

      לטעמי, חובתו של עורך הדין כלפיך היא להציג לך לפחות את המידע הבסיסי, שכן מדובר בנכס שגם לך יש בו זכויות (הרוכש המשותף). סירובו אינו סביר, אך ככל שזהו המצב, עליך לדרוש לקבל את המידע באמצעות נציגות הבית המשותף.

      בכל מקרה חובתה של הנציגות לעדכן אותך בכל פגישה מתוכננת לגבי דיונים הקשורים ברכוש המשותף.

      לעניין הפוטנציאל בחבות בנזיקין, הייתי רוצה לקוות שהדברים לא יגיעו לכדי כך. אני ממליצה לך בחום להגיע להבנות עם הנציגות ועם היזם, אך בכל מקרה לפני תביעת נזיקין יש הליך של "דייר סרבן" בדיון בפני המפקח על המקרקעין. אמנם המפקח אינו נכנס לדקויות של החוזה עצמו, אך ככל שישנם נימוקים משמעותיים ובעלי משקל להימנע מאישור ההסכם, לא יכפו עליך הסכמה. ככל שאין בטענותיך ממש, הרי שיכפו עליך את ההליך, ואז גם ישנה אופציה, לצערי, של תביעת נזיקין כלפיך.

      אני מקווה עבורך שתצליחי להגיע להבנות עם הנציגות ולזכות לייצוג משפטי הולם בתהליך, לשביעות רצונך ולהצלחת הפרוייקט.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • שיתוף מידע
        פולי ריף | 27/06/2021 12:45

        שבוע טוב עו"ד הדר ותודה על המענה. במקרה שבו גם עוה"ד המייצג את הדיירים, גם חברי הנציגות וגם עוה"ד המייצג את היזם לא מוכנים למסור לי מידע, לרבות סטטוס הפרויקט, אסיפות דיירים, שינויים חוזיים, ביטחונות וערבויות וכו', מה אני יכול לעשות? האם יש גורם שאני יכול לפנות אליו בנושא, שאולי יכול לחייב אותם למסור לי מידע? במידה ואין גורם כזה, מה היית מייעצת לי לעשות בהתחשב במצב הנתון?

        • חובת שיתוף מידע לכל דייר?
          עו"ד הדר פינק טבת | 19/07/2021 17:55

          שלום, פולי

          אתה מתאר מצב קיצוני, בו אתה כבעלים של דירה ממודר מכל מידע וכל החלטה אשר הוא זכאי להיות שותף לה, ופניותיך לכל הגורמים המעורבים אינן נענות. זהו מצב בלתי נסבל, ולכאורה במצב כזה זכותך לפעול לעצירה של הפרוייקט, על כל המשתמע. הייתי מציעה לך לפנות בדחיפות לייצוג משפטי, אשר יפעל בשמך אל מול אותם הגורמים לקבלת המידע הנדרש, ובמידת הצורך יפנה בשמך לערכאות. אני נוטה להאמין שלא יהיה  צורך בכך מרגע שתהיה מיוצג.

          בהצלחה

          בברכה,

          הדר פינק טבת, עו"ד
          מנהלת פורום תמ"א 38
          מורד הזמיר 7, חיפה

          טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

          • הבהרה בנושא שיתוף מידע
            פולי ריף | 19/07/2021 18:03

            מה האפשרויות שעומדות לרשותי במידה ואקח עו"ד ועדיין תהיה התעלמות מוחלטת? האם קיים גוף כלשהו שאני יכול לפנות אליו באופן עצמאי, ללא ייצוג ע"י עו"ד, על מנת למצות את זכויותיי ולקבל יחס הוגן ושווה כשאר הדיירים, או לפחות להציף את ההתנהלות הפסולה הזו?