סימון חניית נכים

  • סימון חניית נכה
    יפית | 31/05/2021 15:41

    שלום רב,

    האם חניית נכה חייבת להיות מסומנת בסימן נכה או שמספיק שיש רק ריבוע? והאם התמרור חייב להיות צמוד לחניה או יכול להיות מטר לפני החניה?

    תודה רבה

    • סימון חניית נכים
      יעקבי | 31/05/2021 19:22

      שלום יפית,

      גבולות חניית הנכים צריכים להיות מסומנים בתמרור 819 (קוים לבנים או מסגרת לבנה).

      חובה להציב תמרור 437 (תמרור כחול עם סמל נכה).

      אין חובה לצבוע שטח החניה בכחול. אין חובה לצבוע סמל נכה על שטח החניה.

      התמרור יוצב בסמוך ככל שניתן.

      אופן הצבת התמרור יהיה – בכל מקרה – ברור, ומראה לנהג מסר חד משמעי. ההצבה תהיה בהתאמה לצורת הנגישות של הנהג אל מקום החניה ולאופן העמדת הרכב במקום, קרי: במקביל, בזוית או בניצב.

      לקוח מקובץ הוראות והנחיות של משרד התחבורה לעניין סימון והצבה של תמרורים, עמוד 254.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.