התפטרות בדין מפוטרת

  • פיטורים בדין התפטרות
    דנה | 31/05/2021 13:31

    שלום רב.

    באחד מסניפי חברתנו יש עובדת אשר הינה עובדת יחידה בסניף (וכך תמיד היה). המשרה שם היא לאדם אחד במשרה מלאה. לפני כחודש הודיעה לנו העובדת כי היא יוצאת לניתוח ותחזור לאחר כשבוע. לאחר הניתוח הודיעה כי ההחלמה תימשך זמן מה וכך עבר לו חודש...חודש שלם בו הסניף היה סגור!

    כעת מודיעה העובדת כי בהמלצת רופאה לא תשוב לעבוד משרה מלאה אלא רק 4 שעות ביום.

    אין בחברתנו משרה כזו של 4 שעות ביום!

    העניין הוא שאנו לא מעוניינים לפטר אותה, שכן רק כעת שילמנו לה תקופה ארוכה של ימי מחלה (שמגיעים לה כחוק).

    מדוע על החברה לשאת בחודש הודעה מראש בתשלום ולשלם גם דמי פיצויים רק כי היא לא יכולה לחזור לעבודה?

    העובדת מסרבת להתפטר. אך מצד שני, אינה עומדת בהסכם העבודה.

    מה עושים?

    האם ניתן לפטר אותה כדין מתפטרת?

    • התפטרות בדין מפוטרת
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/06/2021 09:31

      ככל ולעובדת יש אישור מרופא תעסוקתי כי היא לא יכולה לעבוד במשרה מלאה, ואתם לא יכולים למצוא לה עבודה חלופית או להעסיק באותה לפי הוראות הרופא אז היא צריכה להודיע לעל התפטרות בדין מפוטר ועליכם יהי לשלם לה את כל הזכויות שלה כדין.   ככל שאין לה אישור מתאים מרופא תעסוקתי - והיא לא חוזרת לעבודה כי אז היא מתפטרת וזכויות ישלמו לה כולל פ"פ לפי הדין.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • עובדת שהתפטרה עקב מצב רפואי ללא אישור רופא תעסוקתי
        דנה | 03/06/2021 12:28

        שלום רב ותודה על המענה.

        לעובדת אין אישור רופא תעסוקתי.

        האם אני צריכה לתת לה שהות להמציא אישור כזה או שברגע שנגמרים לה ימי המחלה והיא לא חוזרת- היא נחשבת כמתפטרת?

        איזה פיצויי פיטורין אני צריכה לשלם לה אם היא זו שהתפטרה?

        את החלק שהיא הפרישה בלבד?

        מה קורה לחלק שהמעסיק הפריש? חוזר אליו?

        תודה על המענה.