בעלות במתקן חניה אוטומטי

  • כיצד נרשמים חנייה במתקן רובוטי - תמ"א 38/2
    רונית | 30/05/2021 16:42

    האם ההצמדה של חנייה במתקן רובוטי מהווה גם בעלות על החלק היחסי של הקרקע עליו בנוי   הממתקן הרובוטי?.

    למשל יש 15 חניות רובוטיות במתקן אז משתייך לכל חנייה באופן יחסי הקרקע בו טמון המתקן הרובוטי?

    כיצד יהייה הרישום בטאבו של חנייה רובוטית הצמודה לדירה ?.לאחר שנבנה הבניין מחדש .

    בכבוד רב

    • בעלות במתקן חניה אוטומטי
      עו"ד הדר פינק טבת | 20/06/2021 14:38

      שלום, רונית

      רישום הזכויות במתקן חניה משותף נעשה במסגרת צו הבית המשותף, כאשר הבעלות במתקן משוייכת לכלל הבעלים המשתמשים בן במשותף, (לעיתים גם מצויין למי הזכות לחנות בחלק העליון ולמי בתחתון, אך לא תמיד).

      הבעלות בקרקע, כמו בכל חניה, שייכת, כאמור, לאותם בעלים המשתמשים במתקן.

      ככל שמדובר במתקן גדול, אשר החניה בו אקראית, המשמש לכלל הבעלים, יירשם הרישום במשותף כמו בכל חניה אחרת או כל רכוש משותף אחר.

      ככל שמדובר במתקן המשוייך לדירות ספציפיות, תירשמנה הזכויות על שמות הבעלים באותן הדירות.

      מקווה שסייעתי לך

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com