שימוש לא חוקי במשק חקלאי

  • שימוש במשק
    א | 27/05/2021 10:00

    השכן שלנו במושב עושה שימוש במשק שלו להשכרת יחידות מגורים בניגוד לחוקי התכנון והבנייה ולחוקי המקרקעין: הוא משכיר מספר יחידות מגורים בבתים שחולקו ללא היתר (ובכך מפר את חוק התכנון והבנייה), בעוד שהוא עצמו אינו מתגורר במשק (ובכך מפר את הוראות רמ"י, המחייבות התגוררות של בעל המשק בנחלתו). כתוצאה מכך יש שם מספר גדול של משפחות, וריבוי השוכרים מייצר מטרד רעש חמור בעיקר בשעות שאינן שעות מנוחה - מה שמונע לחלוטין את האפשרות לטפל בבעיה ע"י פנייה למשטרה (וכאשר זה קורה בשעות המנוחה, תגובתה של המשטרה רפה ואין בה כדי למנוע את הישנות המטרד). דו"ח חוקר פרטי שהזמנתי מוכיח כי אכן השכן עושה במשק שלו שימוש להשכרה מרובה של יחידות מגורים (מעל למותר לפי ההיתר), ואינו מתגורר בנחלה.

    מספר שאלות:

    1. פרט לתלונה לוועדה המקומית המופקדת על אכיפת חוקי התכנון והבנייה, האם אפשר לתבוע את השכן על מטרד הרעש רק על בסיס הפרת חוקי התכנון והבנייה (לכך כאמור יש לי ראיות) - מבלי לספק ראיות לנזק הרעש (וזאת בכדי להימנע מהעלות הגבוהה בה כרוכה מדידת רעש)? בפרט, האם יש בסיס להגשת תביעה לבימ"ש לתביעות קטנות?

    2. במידה ומדידת רעש היא הכרחית לצורך ביסוס תביעה כזאת, האם אי שליחת מכתב התראה לשכן תשמוט את הבסיס לתביעתי? אני שואל זאת כי אני חושש שלאחר שאוציא סכום נכבד על מדידת רעש, מכתב התראה יאפשר לו לעשות את השינויים הנדרשים, שלא תתבצע עבירה על החוק למרות שהמטרד לא ייפסק; אך לעומת זאת, ללא מכתב התראה טרם נקיטת הליכים יהיה לשכן בסיס לטענה כי זו תביעה קנטרנית, ושלא בתום לב.

    3. האם תביעה קטנה תשלול ממני את האפשרות להגשת תביעה בבימ"ש רגיל בשלב מאוחר יותר?

    בתודה מראש.

    • שימוש לא חוקי במשק חקלאי
      עו"ד ציפי מרגלית | 29/05/2021 20:56

      שלום רב,

      ראה תשובתי מטה

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il