אסור לחרוג ממידות הרכב.

  • ארז יעודי
    ע | 24/05/2021 09:49

    שלום רב.
    מעוניין להתקין ארגז יעודי לצרכים של החברה על גבי שברולט סילברדו.
    האם וכמה מותר לחרוג מצידי הרכב ומאחוריו?
    להתייחסותכם אודה

    • אסור לחרוג ממידות הרכב.
      יעקבי | 24/05/2021 21:32

      שלום ע'

      לעניין זה קרא תקנת תעבורה 313 (א) להלן:

      313. (א) מידות רכב כמפורט להלן לא יעלו על המידות שצוינו לצדו:

      (1) רחבו הכולל –

      (א) רכב, למעט רכב כאמור בפסקת משנה (ב)

      ובלבד שברכב מסחרי, וברכב להסעת נוסעים שמשקלם הכולל המותר עולה על 3,500 ק"ג, לא יעלה הרוחב החיצוני הכולל של הארגז או המרכב, למעט הכנפיים, על רוחבו המרבי של הארגז או המרכב שנקבע בתעודת בדיקה של הרכב לפי הדירקטיבה האירופית 2007/46/EC, ובהעדר תעודת בדיקה כאמור, על רוחבו המרבי של הארגז או המרכב שנקבע בידי היצרן;

      ברכב מסחרי וברכב להסעת נוסעים כאמור שרוחבו המרבי של הארגז או המרכב שלו לא נקבע כאמור בתעודת בדיקה לפי הדירקטיבה האירופית 2007/46/EC, וגם לא בידי היצרן, לא יעלה הרוחב החיצוני הכולל של הארגז או המרכז, למעט הכנפיים, ביותר מ-5 אחוזים מכל צד על המרחק הנמדד בין שתי הנקודות הקיצוניות ביותר של הצמיגים המורכבים על הסרן האחורי;

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.