שלם את ההוצאות

  • טעות של בית משפט - דחוף
    אנונימי | 23/05/2021 08:29

    מה עושים כשיש סתירה בין 2 החלטות:
    א. החלטה בבית משפט לשלם הוצאות. ( אני צריך לשלם הוצאות למשה בתיק ביני -התובע לבין משה-הנתבע)
    ב. החלטת רשם בתיק הוצאה לפועל על עיקול כספים אצל צד שלישי. ( בתיק בין הזוכה דוד לחייב משה. אני הצד השלישי)
    הבעיה היא שלפי החלטה א אם לא אשלם ההוצאות מיידי ימחק ההליך. ההוצאות הם תנאי להמשך ההליך. רשמתי לבית משפט כל הנ"ל. בית משפט קבע בהחלטה שזה לא מעניין ועל לשלם , אחרת ימחק ההליך.
    האם בית משפט טועה? מה כדאי לרשום לו בהבהרה? או לאיזה פסיקה להפנות את בית משפט?

    • שלם את ההוצאות
      צבי שמיר, עו"ד | 23/05/2021 08:54

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • הסבר???
        הסבר | 23/05/2021 09:45

        אפשר הסבר? הרי הוטל עיקול עי הוצל"פ על כספים אלו?!

        • מה הקשר בין העיקול להוצאות?
          צבי שמיר, עו"ד | 23/05/2021 09:50

          אתה צריך לשלם לו הוצאות בהליך א.
          אצלך מעוקל כסף של הנתבע בהליך ב'

          מה הקשר בין העיקול להוצאות ?

          בברכה,

          צבי שמיר, עו"ד
          מנהל פורום הוצאה לפועל

          צה"ל 26, גן יבנה
          טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

          • לא הבנתיך
            לא | 23/05/2021 10:20

            אני לא צד להליך ב. אני צד שלישי כלפי הליך ב.אצלי מעוקל כל הנכסים של הנתבע שהינו החייב בהליך ב.. אני מחזיק. כמו בנק. גן אם הייתי בית משפט שבו מוחזקים כספים , היה מנהל בית משפט מנוע מלשחררם לחייב בכל הליך אחר. לא הבנתיך

          • הכסף
            הכסף | 23/05/2021 10:21

            הכסף שאצלי כמחזיק. הם בהגדרת " כל הנכסים" של החייב שהוא הנתבע בתיק מולי

            • סדר בדברים
              צבי שמיר, עו"ד | 23/05/2021 12:12

              אם הבנתי נכון, מתנהלים 2 הליכים.
              בהליך א' בו אתה התובע (משה הנתבע) - חוייבת בהוצאות כתנאי להמשך ההליך.
              בהליך ב', בו אתה צד ג', הוטל אצלך עיקול על כלל נכסיו של משה ואתה אוחז סכום כסך כלשהו השייך למשה.

              בהליך א' עליך (אישית) לשלם את ההוצאות
              בהליך ב' עליך (כצד ג') לציית לצו העיקול / מימוש

              לא הבנתי מדוע אתה קושר את ההוצאות שחוייבת בהליך א' לכסף שאתה אוחז בהליך ב'

              בברכה,

              צבי שמיר, עו"ד
              מנהל פורום הוצאה לפועל

              צה"ל 26, גן יבנה
              טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

              • סדר בדברים
                סדר בדברים | 23/05/2021 13:46

                ואני חייב להודות לך על היחס הנפלא .
                אז ככה : בהליך ב אני הינו צד ג, הוטל עיקול על כלל נכסיו של משה.
                ה נכסים היחידים של משה שנמצאים אצלי אלו הם כספי ההוצאות בהליך א. כספי ההוצאות בהליך א שנפסק שעלי לשלם למשה, הם כלולים בהגדרת "כלל נכסי החייב" בהליך ב.
                בהליך ב אני לא אוחז כספים נוספים. הכספים שאני אוחז הם כספי ההוצאות של הליך אי כלל נכסי החייב.
                עכשיו שאלתי מובנת?

                • סדר בדברים. הקודם עם שגיאה
                  סדר בדברים | 23/05/2021 13:48

                  ואני חייב להודות לך על היחס הנפלא .
                  אז ככה : בהליך ב אני הינו צד ג, הוטל עיקול על כלל נכסיו של משה.
                  ה נכסים היחידים של משה שנמצאים אצלי אלו הם כספי ההוצאות בהליך א. כספי ההוצאות בהליך א שנפסק שעלי לשלם למשה, הם כלולים בהגדרת "כלל נכסי החייב" בהליך ב.
                  בהליך ב אני לא אוחז כספים נוספים. הכספים שאני אוחז הם כספי ההוצאות של הליך א -כלל נכסי החייב. ( סך ההוצאות הרי לא נגרעו מהגדרת כלל נכסי החייב)
                  עכשיו שאלתי מובנת?

                  • עיקול
                    צבי שמיר, עו"ד | 23/05/2021 14:35

                    פנה למעקל, תגיד לו שיטיל בדחיפות עיקול על נכסי החייב בבית משפט / תיק הוצל"פ
                    אחרי שיש עיקול תשלם ההוצאות לקופת בית המשפט / הוצל"פ

                    לחלופין

                    רשום בקשה מפורטת לתיק בית המשפט בו אתה מתאר את המצב באופן ברור כפי שתארת כעת, ותבקש הוראות.

                    בברכה,

                    צבי שמיר, עו"ד
                    מנהל פורום הוצאה לפועל

                    צה"ל 26, גן יבנה
                    טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

                    • המשך
                      המשך | 23/05/2021 14:57

                      יש כבר עיקול. עיקול כללי הנכסים.
                      ההוצאות שאני אמור לשלם ( לנתבע בתיק שלי שהוא החייב בתיק הוצל"פ , בו אני רק צד ג) הם הרי חלק מ"כלל הנכסים" .

                      • צד ג'
                        צבי שמיר, עו"ד | 24/05/2021 09:50

                        אז תגיש הודעה מסודרת וברורה שזוכה בתיק הוצל"פ הטיל עיקול על הכספים.
                        ותבקש הוראות.

                        הניסוח הראשוני שלך לא היה ברור ואני מניח שגם לשופט הוא לא היה ברור
                        בברכה,

                        צבי שמיר, עו"ד
                        מנהל פורום הוצאה לפועל

                        צה"ל 26, גן יבנה
                        טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com