שעות נוספות בזמן חירום

  • שעות נוספות בחירום
    נ | 19/05/2021 19:21

    שלום,
    ברצוני לדעת, אם עובד העושה שעות נוספות בזמן חירום, פטור מתשלום מס הכנסה על שעות אלה?

    • שעות נוספות בזמן חירום

      שלום רב,

      אם המפעל שאתה עובד בו אינו בגדר "מפעל חיוני", תקבל גמול שעות נוספות וגמול משמרות כמקובל במקום עבודתך. אם המפעל שאתה עובד בו הוא מפעל חיוני, הרי בשעת חירום לא חלות עליך הוראותיו של חוק שעות עבודה ומנוחה, כלומר המעביד פטור מלשלם גמול שעות נוספות (אלא אם חלה עליו חובה זו ממקור אחר, כגון הסכם קיבוצי)

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com