קניית שצ"פ

  • קניית שצ"
    נחמה | 13/05/2021 12:58

    שלום רב
    הבית שלי( טאבו) גובל בשצ"פ "מת" בשטח של כ10 מ"ר . האם יש אפשרות לקנות שטח כזה? אם כן מול מי אני אמורה להתנהל?
    תודה רבה

    • קניית שצ"פ
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/05/2021 16:40

      שלום נחמה,

      גם אם יש אפשרות קניינית לרכוש שצ"פ מבעליו, זה לא ישנה את יעודו, כשטח שנועד לשימוש הציבור.

      עליך לבדוק מי בעלי הקרקע, האם הופקעה (ואז אולי תשוב לבעליה אם ישונה היעוד) והאם ניתן בכלל לשנות את יעודה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תודה על מתן התשובה השצ"פ שייך למינהל
        נחמה | 19/05/2021 18:43

        השצ"פ שייך למינהל

        • נשמח גם לתשובה בעניין
          עדי | 30/04/2022 17:01

          נתקלנו במקרה דומה של שצ"פ כלוא ומוזנח מאחורי הבית בבעלות המנהל. היינו שמחים לרכוש אותו ולטפח אותו כגינה (ללא אחוזי בניה).

          האם יש היתכנות למשהו בסגנון?

          • וואיייי
            אביחי | 13/03/2024 14:44

            בדיוק אותו סיפור כמו שיש לי.. שטח מוזנח שצפ שאני מת לקנות אפילו שלא יהיה לי יותר אחוזי בנייה רק לצרף לגינה ולטפח.  אני חייב לדעת מה עושים למי הולכים?? ואם זה אפשרי..??  אשמח לעדכון. המספר שלי 0506769956. תודה