בעלות על גג הדירה

  • רכישת דירה ללא הגג המוצמד
    רוני | 11/05/2021 13:09

    לפני מס' שנים רכשתי דירה בקומה העליונה בבנין מגורים. בהסכם הרכישה אל מול בעליו הקודם של הדירה נכתב שהדירה נמכרת ללא הגג המוצמד לה. עם זאת, בנסח הטאבו יש גג עם שטח מוגדר המוצמד לדירה.

    נודע לי כי הוגשה בקשה להיתר בניה על הגג, ובין היתר הופתעתי לגלות כי אני הוא אחד מן המבקשים היתר בניה בעיריה. מעולם לא חתמתי על בקשה להיתר בניה ולא נתתי הסכמתי לכך כלל.

    להערכתי, וכפי שהבנתי מדיירים אחרים בבניין, הקבלן שבנה את הבניין ביקש להותיר לעצמו את הגג מבלי לטרוח להעבירו על שמו (כנראה מסיבות מיסוי). האם הדבר תקין? למי בעצם שייך הגג?

    ומה באפשרותי לעשות?

    • בעלות על גג הדירה
      עו"ד ציפי מרגלית | 29/05/2021 20:38

      רוני שלום,

      ראשית, מציעה שתפנה לועדה המקומית ותודיע שאינך בין מבקשי ההיתר ושאתה מתנגד לו.

      לכאורה, במידה ובנסח הטאבו הגג צמוד לדירתך, הוא בבעלותך. הסדרים אחרים שאינם רשומים בטאבו אינם אמורים לחייב אותך. ממליצה לך לפנות לעורך דין לברור פרטני של העניין.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il