אחריות חברת הביטוח לנזקים ברכוש המשותף

  • תביעת ביטוח מבנה
    אליהו | 29/04/2021 12:07

    צינור הביוב (4 צול) שלנו כנראה נשבר או משהו השתחרר בפנים, ובכל פעם שאנו מורידים מים בשירותים, מים נוזלים לשכן על גבי צינור הביוב שעובר בתוך ביתו ומכוסה בקירות גבס.

    בהתחלה השכן התלונן על רטיבות בקיר, ואנו הזמנו בעל מקצוע שהיה לו זיהוי שגוי של מקור הנזילה.

    לאחר שהרטיבות התפשטה לשכן ברחבי הבית, הוא החליט לשפץ, ובמהלך השיפוץ הסירו את קירות הגבס, וראו שמקור הנזילה הוא מצינור הביוב המשותף.

    חברת הביטוח טוענת 2 טענות

    1.מכיוון שמדובר בצינור משותף עליה לשלם רק את החלק היחסי של המבוטח.

    2. הואיל והנזק נגרם שלא ברשלנות מצד המבוטח, זה לא נקרה מקרה ביטוח והם לא צריכים לשלם לצד ג' שום דבר.

    שאלותי הן

    1.במידה והנזילה מתרחשת בחיבור שבין צינור פרטי לצינור המשותף(צינור האמבטיה שמתחבר לצינור הארבע צול ומשם לביוב) האם זה מוגדר כנזילה ברכוש משותף או פרטי ?

    2. האם זה נכון שביטוח מבנה (של משכנתא) שכולל צד ג', חל רק במקרה של רשלנות המבוטח ולא במקרה של תום לב ?

    • אחריות חברת הביטוח לנזקים ברכוש המשותף
      עו"ד נתיב רגב | 04/05/2021 20:58

      אליהו שלום,

      1. אכן מרבית פוליסות ביטוח המבנה לא מכסות נזקים לרכוש המשותף, אלא רק כפי חלקו היחסי של המבוטח בהם.

      2. חיובי. כיסוי צד ג' מכסה את המבוטח מפני נזקים שגרם ברשלנות.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com