מס שבח מהווה מקדמה על חשבון המס הסופי במס הכנסה

  • הקשר בין מיסוי מקרקעין למיסוי
    מיכאל | 28/04/2021 18:58

    האם מיסוי מקרקעין, הוא מערכת נפרדת במס הכנסה, מבחינת חישובי מיסוי קניה טמכירת דירות ? או שזה באופן מסוים קשור לענין מס הכנסה רגיל, כשכיר או עצמאי? לפקידים במקרקעין יש גישה לתיק ההכנסה האישי, או שהם רק מתעסקים ומחשבים לפי עניין המקרקעין של האדם?

    • מס שבח מהווה מקדמה על חשבון המס הסופי במס הכנסה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 28/04/2021 19:40

      שלום רב,

      מס שבח הוא מס שמשולם על חשבון המס הסופי של הנישום, כלומר בהחלט ייתכנו מצבים בהם נמכר נכס, משולם מס שבח במועד הדיווח ומאוחר יותר מתקבלת דרישה להשלמת מס או להחזר מס ממס הכנסה מאחר ומס הכנסה מרכז את כל נתוני ההכנסה של הנישום מכל המקורות ולא רק מעסקאות מיסוי מקרקעין.

      לשאלתך, עובדי מיסוי מקרקעין ניזונים מנתונים המופיעים במערכת מס הכנסה ואכן יש סנכרון במערכות, אך כאמור החישוב הסופי הוא רק במס הכנסה.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il