ביטול עסקת מתנה

  • פטור מס
    דניאל | 26/04/2021 23:00

    נתתי מתנה דירה יחידה להורים שלי וקניתי מיד לאחר מכן דירה חלופית. העסקת מתנה דווח כדין לרשות המיסים. טרם הדירה עברה בטאבו וטרם מסירת החזקה להורים החלטתו לבטל את המתנה שלא הושלמה.
    מאז שקניתי דירה חדשה לא עברו 18 חודש עדיין.
    השאלות:
    1. האם ניתן לבטל את המתנה באופן שלא יהיו בעיות מול מסמ"ק?
    2. האם מכירת הדירה הראשונה וקנית החלופית יוכלו להנות מפטור לפי 49 ג?

    • ביטול עסקת מתנה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 28/04/2021 19:53

      שלום רב,

      לגבי ביטול עסקת המתנה- יש להוכיח לרשות המיסים שהעסקה כלל לא הכתה שורשים בקרקע המציאות, כלומר לא השתכללה למצב בו ההורים קיבלו טובת הנאה או בעלות בנכס, לא משנה בהכרח הרישום בטאבו וככל שיאושר ביטול העסקה אזי מצבכם הוא שהנכם בעלים של דירה אחת.

      ככל ש/מכירת הדירה שניתנה להורים תימכר בפרק זמן של 18 חודשים מרכישת הדירה החלופית ניתן להנות מהוראות סעיף 49ג לחוק.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il