תביעה על ספאם

  • ת ביעות קטנה. ספאם
    מור בשם חברה | 22/04/2021 17:37

    שלום
    שאלה קצת מורכבת אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר
    לפני 6 שנים חברה טובה חתמה עם הסכם התקשרות עם חברה.
    לאחר שנה היא הודיעה טלפונית שהיא לא מעוניינת להמשיך
    לא שלחה טופס .אמרו לה שיחזרו אליה ולא חזרו
    אחכ צלצלה שוב ואמרו שיחזרו זה היה לפני 6 שנים.
    מאז היא לא פעילה בחשבון שלהם אבל הם שולחים לה מכתב חיוב דמי ניהול על חודש כבר 6 שנים
    היא ניסתה לסגור ואמרו לה תשלמי קודם את החוב
    זה אחד.
    2. לפני כשנה היא החלה לקבל ספאם מהחברה הזו וביקשה להפסיק היא פנתה בכל הערוצים והגיע עד ללשכה המשפטית שלהם ורק אחרי חודש וחצי הם ביטלו את הספאם .
    שאלות.
    1. היא תובעת ספאם אבל האשימו אותה חוסר תום לב כי היא רוכבת על החוב שהיה.
    אמרתי לה תתבעי אין קשר שהם עברו על החוק.
    2. מעיון בחוזה לפני 6 שנים כמובן שכבר חלפה התיישנות כמעט ואיבוד ראיות נמצא כי בכל החוזה שנחתם איתם לא מצויין גי הם יכולים לחייב כספים אם אין פעילות בחשבון.
    3 נראה היה כי בחברה הזו חיכו להתיישנות. ואז התכוונו לתבוע היא הקדימה ובחרה לתבוע וללא קשר לחוב היא תובעת רק ספאם והוכיחה שהיא עשתה הכל בתום לב ולא אגרה ספאמים אלא פנתה בטלפון. באתר של החברה בםייסבוק ורק לאחר חודש וחצי ועוד כמה ספאמים הם חדלו לשלוח.
    בכתב תביעה היא הבהירה שהיא תובעת רק ספאם
    ואם ישאל השופט מה העניין היא תגיד שאם הם רוצים שיתבעו אותה על החוב חוב של 6 שנים כל חשבון שהיא בכלל לא פעילה
    4. בתביעה. קטנות אסור יצוג של עורךדין איך היא מוודא שהנציג של החברה לא עורךדין
    5. האם זה בסדר שהיא הקדימה תביעה
    6 האשימו אותה בחוסר תום לב והיא מאשימה חוסר תום לב והתיישנות ושיהוי שהחברה המתינה ככ הרבה שנים ולא תביעה אותה על החוב. אגב 6 שנים החברה לא טרחה לשלוח מכתב רשום אחד על החוב . והיא בכלל לא גרה בדירה שרשומה לפני 6 שנים.
    7.
    נשמח מאוד לתשובה מפורטת בעניין זה
    בברכה.
    מור וליאת

    • תביעה על ספאם
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/04/2021 11:51

      שלום

      מדובר בשאלה שמצריכה בדיקה פרטנית.

      באופן כללי אני לא רואה קשר בין תביעת הספאם לטענות של החברה. מדובר בשני נושאים שאינם קשורים בכלל זה לזה ואם תוגש תביעה נגד החברה סביר שיהיו לה טענות הגנה טובות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com