ביטול עסקה לרכישת מוצר

  • לקוח שמעוניין בביטול עסקה לא מוצדקת
    אנונימי | 21/04/2021 10:31

    היי, מכרתי ללקוח מוצר דיגיטלי מסויים. אחרי כחודש הוא מודיע לנו שהוא מעוניין בביטול והחזר כספי מלא. אנחנו כבר שילמנו עמלות אפילייט ועמלות לאיש מכירות שכיר על סגירת העסקה שהגיעו לסך של כ1,875 שח פלוס עמלת סליקה של כ300₪.

    האם מותר לי לקזז את כל העלויות מהזיכוי שהוא אמור לקבל? או שע״פ חוק הגנת הצרכן אני יכול לגבות דמי ביטול של 100₪ בלבד?

    תודה מראש!

    • ביטול עסקה לרכישת מוצר
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/04/2021 11:45

      שלום

      צריך לבחון אם ישנה עילה לביטול העסקה מצד הלקוח.

      השאלה הראשונה היא האם הביטול הוא בשל חרטה צרכנית או פגם במוצר.

      אין אין עילה, כך שהמוצר לא פגום או שהמועדים לביטול עסקה חלפו, אתה לא מחויב לבטל את העסקה.

      כאמור, הדבר מצריך בדיקה פרטנית. לרוב אין ביטול לגבי מוצרים דיגיטליים בשל חריג המידע.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תשובה לתגובה
        אנונימי | 24/04/2021 22:15

        היי, קודם כל תודה על התשובה!

        בגדול, הסיבה שבגללה הוא מעוניין לבטל היא מפני שהוא טוען כי לא עמדנו במה שהצגנו בפניו. למרות שיש הסכם מסודר שמציג מה הוא מקבל מאיתנו ואכן עמדנו בזה.

        אז לפי מה שאני מבין אנחנו בהחלט יכולים להציע לו זיכוי חלקי לפנים משורת הדין. נכון?

        • צריך לבדוק את הנושא באופן מסודר
          ליאור חאיק, עו"ד | 05/05/2021 17:35

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com