תכניות אבודות

  • אחריות לתוכנית מקוריות שאבדו ?
    דרורי | 18/04/2021 20:25

    שלום.

    בשנות ה-50 נבנו בתים דו משפחתיים, כיום לא ניתן למצוא את התוכניות במנהל וגם לא ברשות.

    האם חובתם החוקית לשמור על התוכניות ? האם על שיכון ובינוי חלה גם חובה זו ?

    כיום עולה טענה שהקיר המשותף גולש לשטח השני, מאחר שכך הבית נרכש משיכון ובינוי, האם קיימת אחריות כלשהיא עליהם ועל הרשויות אשר אישרו את התוכניות באופן זה.

    הערה, המודד מוסר שהמידות היום מדויקות מאשר אז ובהחלט יתכנו שינויים.

    אם נכון הדבר על מי האחריות ועל יחולו ההוצאות האמורות במידה ויהיו עקב תביעות ?

    מכיוון שאני מניח שאיני הראשון בנושא, האם יש תקדימים ?

    • תכניות אבודות
      עו"ד ציפי מרגלית | 19/04/2021 16:14

      דרורי שלום,

      האחריות לשמור על היתר בניה הינה על בעל ההיתר. כך גם הנטל להוכיח קיומו של היתר בניה מקום בו זה אבד. לחברה היזמית/הקבלנית, כמו גם למינהל, אין חובה לשמור תכניות. גם אם היתה אחריות כלשהי לסטיות, לאחר עשרות שנים חלה על כך התישנות.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il