שליחת הודעות פרסומת

  • שאלה על ספאם
    שואל | 13/04/2021 19:37

    נרשמתי לקבל מיילים מחברה כלשהי בנושאי שיווק.
    במיילים שהם שולחים יש מידע על שיווק והם תמיד מוסיפים פרסומות שלא קשורות לתחום כמו תכשיטים ופרסומים לכל מיני עסקים שלהם.
    האם מדובר בספאם לא חוקי?

    • שליחת הודעות פרסומת
      ליאור חאיק, עו"ד | 15/04/2021 22:02

      ככול ונתת אישור לחברה מסוימת וספציפית לשגר אליך דברי פרסומת אין הגבלה בחוק לעניין תוכן הפרסומות. החברה אינה יכולה להעביר את הזכות לשלוח לך דברי פרסומת לחברה אחרת.

      בכל רגע נתון אתה יכול להודיע שאתה לא מעוניין בקבלת דברי פרסומת וכל פרסומת שתתקבל לאחר מתן ההודעה תזכה אותך בפיצוי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • הבהרה
        שואל | 24/04/2021 05:15

        סעיף (ג) לחוק הספאם אומר:

        "רשאי מפרסם לשגר דבר פרסומת כאמור באותו סעיף קטן אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה:
        (3) דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפסקה".

        שליחת פרסומות לתכשיטים כשנרשמתי לקבל מיילים בנושא שיווק לא מהווה הפרה של הסעיף הזה?