ניכוי מע"מ משכר עבודה

  • מע מ על בונוס מכירות
    אבי | 13/04/2021 17:48

    שלום

    האם מעסיק יכול באופן חד צדדי לנכות מע מ (מס תשומות) מבונוס מכירות של עובד?

    תודה

    • ניכוי מע"מ משכר עבודה
      עו"ד אריאל שוורץ | 21/04/2021 12:16

      שלום רב,

      על מנת לענות לשאלה יש צורך לבדוק את הסכם העסקה עליו הינך חתום וכיצד הוגדר משפטית הבונוס או המענק. טכנית מע"מ הינו מס החל על כל עסקה ויתכן שהמעסיק רשאי לנכות את המס, כאמור בהתאם לחוזה העסקה והסיווג המשפטי של הבונוס או המענק.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל דיני עבודה

      דרך אבא הלל סילבר 15, רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com