אי תשלום שכר בגלל אי מילוי טופס 101

  • אי תשלום שכר
    נ | 09/04/2021 18:11

    שלום,
    האם מעסיק יכול שלא לשלם שכר, כי העובד לא מילא טופס 101 בתחילת שנה?

    • אי תשלום שכר בגלל אי מילוי טופס 101
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 12/04/2021 13:43

      כך ע"פ אתר משרד האוצר:

      כל עובד נדרש למלא טופס זה עם תחילת עבודתו וכן בתחילת כל שנת מס לפי תקנות מס הכנסה (ניכוי ממשכורת ומשכר עבודה), התשנ"ג-1993.

      הטופס מהווה אסמכתא למעביד למתן הקלות במס ולעריכת תיאומי מס בחישוב משכורת העובד.

      בהתאם לשינויים שחלו בתקנה 2(ה) תקנות המשכורת (ניכוי ממשכורת ומשכר עבודה), תשנ"ג- 1993 לתקנות מס הכנסה, החל משנת 2014 ואילך
      כל עובד במדינת ישראל נדרש למלא טופס 101, מידי שנה ובכל פעם שחלים שינויים בפרטיו האישיים.
      יש להגיש את הטופס בכל שנה עד לסוף חודש ינואר וזאת בכדי להימנע מניכוי מס מירבי. לכן ככל שלא תמלא את הטופס - המעסיק יהיה חייב לשלם לך שכר אך המס שיקוזז לך יהיה המס המירבי.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com