מעמד משפטי של נכס

  • מעמד משפטי
    רונן | 05/04/2021 22:14

    שלום לעורכי הדין
    רוצה לברר מעמד וזכויות בנכס מקרקעין

    אנחנו זוג בני 32 ו34
    לפני החתונה רכשנו שנינו דירות, הדירה שלי נקנתה מכספי ומכספם של הורי, היא מושכרת ומנוהלת לחלוטין מחוץ לחשבוננו וחיינו המשותפים

    אשתי מכרה נכס שקנתה גם היא בעזרת הוריה, וקנתה את הדירה שאנחנו חיים בה כבר 8 שנים
    הסכום הראשוני היה שלה והבית רשום על שמה, אבל אנחנו גרים בו בשיתוף מלא, כל החשבונות משולמים מחשבון משותף וכך גם המשכנתא על הנכס

    להבנתי הנכס שעל שמי, שייך לי במלואו
    הנכס שעל שמה שייך לחלוטין לשנינו 50% לכל צד במקרה של פרידה ח"ח

    אנחנו רוצים לעבור למושב, קרוב לבית הוריה( כיום גרים בצפון והם גרים באיזור הנגב המערבי)
    מימון הבית שיהיה יקר יותר יהיה מכספי הדירה בה אנו גרים ומסכום נוסף שהוריה החליטו להעניק לכל אחד מילדיהם( כ800 אלף לה ולשני אחיה)

    האם הנכס החדש יהיה גם הוא על שמי?
    או שמא הוא יהיה על שמה כיוון שאלו כספי ירושה?
    אני לא מוכן לעבור לבית ולהמשיך לשלם משכנתא
    ושבמקרה של פרידה חלילה הנכס לא יהיה שלי.

    האם במידה והבית ירשם על שם שנינו, ואת יתרת המימון נשלם מחשבוננו המשותף
    יש בכך מספיק בכדי להקנות לי 50% ממנו?

    • מעמד משפטי של נכס
      עו"ד צבי מונדשיין | 09/04/2021 05:11

      רונן שלום

      שאלתך אינה מתאימה לפורום. היא דורשת העמקה

      ולא ניתן להשיב בכמה שורות.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com