חופשה מרוכזת וכפויה

  • עבודה בחול המועד
    אייל גפן | 05/04/2021 12:13

    שלום, אנו עובדים של חברת השמה בפורייקט של שרות התעסוקה (לא עובדי הרשות) זמני עד שנה טרם הסתיימה השנה עובדים כחצי שנה כבר. לפני חול המועד פסח נשלח לנו מייל מחברת כח האדם כך: "ברצוני לעדכן כי בחול מועד פסח נצא לחופשה מרוכזת על חשבון צבירת ימי החופשה (במידה ויש)". האם זה חוקי? בעצם המעסיק כופה עליי לצאת לחופש, ואם אני לא מעוניין? באם שרות התעסוקה לא עובד וגם אנו לא, אז הוא לא צריך לשלם לי עבור חול המועד? כי אני כן רוצה לעבוד.

    תודה.

    • חופשה מרוכזת וכפויה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 06/04/2021 12:16

      המעסיק רשאי לבחור מתי ינצל העובד את ימי החופש שלו וכן לקבוע מראש ימים שבהם העובד יצא לחופשה מרוכזת (כפויה), במיוחד כאשר מדובר על חופשה שהיא עד 7 ימים. . בנוסף כמובן שיש לבדוק כי לעובד מספיק ימי חופשה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • תודה רבה ואם
        אייל גור | 06/04/2021 21:17

        אם אין לנו ימי חופשה לנצל אז זה תקין מבחינת המעסיק? מה אז הפיתרון?