האם משיכת כספים מקרן השתלמות חייבת במס הכנסה?

  • משיכה מקרן השתלמות
    שמעון | 03/04/2021 18:15

    שלום לכם,יש לי שאלה כללית שלא נוגעת לי אישית.עובד שמרוויח שכר מינימום במשך כל זמן עבודתו,ולא נמשך ממנו מס הכנסה (כי לא מגיע לתקרת המס).לעובד יש קרן השתלמות מטעם העבודה.האם בבואו למשוך כספים מקרן ההשתלמות שלא במועד (6 שנים) הוא יחוייב ב 35% מס? אני שואל זאת,כי בדרך כלל עובדים שמשלמים מס הכנסה (כי משכורתם גבוהה יותר) נהנים ממס הכנסה מופחת יחסית בגלל הפיקדון בקופות הגמל,לכן אם הם מושכים לפני הזמן,המדינה ״כאילו״ לוקחת מהם את ההטבה הזאת בחזרה.אך במקרה שציינתי,העובד במשכורת מינימום בכל מקרה לא היה משלם מס,האם במקרה הזה גם נלקחים ממנו 35% מס במשיכת קרן ההשתלמות? שהרי הוא לא נהנה משום הטבה במס! גם אם הוא לא היה מפקיד לקרן השתלמות ולפנסיה,הוא לא היה משלם מס!
    דרך אגב,שאלה זו נשאלת ללא קשר לקורונה,שאז היה אפשר למשוך ללא מס עד 7500 ₪ לחודש לתקופה מסויימת.שאלה זאת נוגעת לתקופה רגילה ללא מגיפות וצרות אחרות.

    • האם משיכת כספים מקרן השתלמות חייבת במס הכנסה?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 05/04/2021 23:57

      שלום רב,
      משיכת כספים מקרן השתלמות לאחר תקופה של 6 שנים ממועד פתיחת הקופה, או אם משיכת הכספים משמשת לצרכי השתלמות מקצועית לא תתחייב במס במועד המשיכה.
      אין כל קשר לגובה שכרו של העובד כפי ששאלת.
      די בכך שהעובד שמושך את הכספים עומד בתנאים הנ"ל כדי להיות פטור ממס על הרווחים שנצברו בקרן ההשתלמות.

      בכבוד רב,

      עו"ד ורו"ח חיה אביסרור שמעוני
      מנהלת פורום דיני מיסים
      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2,ראשון לציון